6. maaliskuuta 2013

Kangastaulu makuuhuoneeseen

Sängyn yläpuolella tyhjyyttään ammottava seinä alkoi ahdistaa. Ongelma ratkesi makuuhuoneen väreihin sopivalla kangastaululla, jonka tekeminen oli helppo ja nopea projekti. Kankaana käytin kirpparilta löytynyttä Riina Kuikan Vallilalle suunnittelemaa Päiväuni-kangasta.


Pingotin kankaan suuren styrox-levyn päälle ja kiinnitin sen tasapäisillä nuppineuloilla. Styrox-levy oli alunperin väärän kokoinen, joten leikkasin siitä puukon avulla kaksi sopivan kokoista palaa ja kiinnitin ne leveällä ja vahvalla teipillä yhteen. Valmis taulu on noin 50 senttiä korkea, 86 senttiä leveä ja 5 senttiä paksu.


Ostamani kangaspala on isompi kuin styrox-levy. En kuitenkaan halunnut leikata kangasta pienemmäksi, jos tulevaisuudessa haluankin käyttää sitä johonkin muuhun projektiin. Sain kankaan taiteltua taulun taakse kohtalaisen siististi, ja taulu oli ylimääräisestä kankaasta huolimatta helppo kiinnittää seinään. 

Kiinityksessä käytin kaksipuoleista teippiä. Yhden yön taulu on ainakin pysynyt seinällä, eikä se tippunut yön aikana nukkujien niskaan :D Saa nähdä pysyykö taulu seinällä jatkossakin, reikiä en haluaisi alkaa opiskelijakämpän kiviseiniin poraamaan.


Päiväuni-kankaan kuvituksena on käytetty vintage-henkisen lastenhuoneen esineitä (lisää kankaan synnystä voit lukea täältä). Rajasin taulun kuitenkin niin, että lapsellisimmat esineet eli nalle ja keinuhevonen rajautuivat pois. Sen sijaan esille pääsivät lempikohtani kankaasta: lintuhäkki, kehystetty valokuva ja vanha kirje leimoineen.


Taulu muutti makkarin heti kauniimman ja sisustetumman näköiseksi. Vaikka taulu on näyttävä sisustuselementti, sen tekeminen oli halpaa. Taulu kustansi minulle kankaan hinnan eli kuusi euroa, loput tarvikkeet löytyivät valmiiksi joko omasta asunnosta tai vanhempien luota. Olen kyllä tosi tyytyväinen lopputulokseen! :)

4 kommenttia:

  1. Hirmu nätti taulu, tykkään itsekin tuon tyylisistä :) Rupesimpa samalla lukijaksi ja selasin kaikki aikaisemmat kirjoituksesi läpi, ihana blogi sinulla nimittäin! :D Ja näyttäis olevan paljon samantyylisiä juttuja kun omassa blogissanikin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja tervetuloa lukijaksi, pitääkin tulla vastavierailulle blogiisi! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...