29. maaliskuuta 2014

Kotikissa ja Unilintu

Neulontalistallani on ollut jo pitemmän aikaa Elina Lintusen suunnittelema Unilintu-huivi. Päätin testata mallia lankalaatikosta löytämälläni yksinäisellä Novitan Polku-kerällä. Eilen laitoin huivin pingottumaan ja nyt se on valmis :)

unilintu2

Huivimalli on mielestäni ihana. Superhelppo neuloa (ainaoikeaa ja väliin langankierroilla tehtyjä rivejä) ja lopputulos on todella kaunis. Koska neuloin huivia lähinnä telkkaria katsoessa, tein huiviin pari muutosta, jotka helpottivat neulomista entisestään. Huivin keskisilmukan molemmin puolin olisi pitänyt lisätä oikealle ja vasemmalle kallistuvat silmukat, mutta tein niiden sijaan langankierrot, sillä eläväpintaisesta langasta oli inhottava luoda silmukoita. Reikäkerrokset olisi pitänyt tehdä kahdeksan kerroksen välein, mutta minä tein niitä aina vähän milloin sattui. Silti huivista tuli mielestäni melkoisen kiva!

unilintu

Polku-langasta sen verran, että sehän nyt oli ihan hirveää neuloa. Lanka koostuu kahdesta säikeestä, joista toinen jäi koko ajan löysälle. Lankaa piti siis kiskoa ja tasoitella neulottaessa. Langan väritys tosin on todella nätti, mutta kerällä lanka näytti kauniimmalta kuin neulottuna. Onneksi olin ostanut Polkua vain yhden kerän!


unilintu

Unilintu
Malli: Unilintu, suunnittelija Luminen Elina
Ravelryssä: Unilintu
Lanka: Novita Polku, värissä munakoiso
Langan menekki: 100 g eli yksi kerä
Koukku: Knit Pro:n 5 mm koivupyöröpuikko
Fiilis: Kiva huivi hirveästä langasta

Sain huiviin kulutettua koko kerän, vain vajaa puolen metrin pätkä jäi päättelyn jälkeen jäljelle. Suunnittelin käyttäväni huivia kevättakkini kanssa, tai sitten annan huivin äidilleni. Unilintu-huivin ohje muuten löytyy ilmaiseksi Elinan blogista, suosittelen lämpimästi!

unilintu3unilintu4

Nämä kuvat on otettu kotikotoani eli vanhempieni luota. Huippua päästä kuvaamaan käsitöitä luonnossa - ja vieläpä melkoisten villieläinten kanssa ;)

unilintu5
unilintu6

 Eilen loin silmukat uuteen Unilintuun. Jospa nyt neuloisin ihan ohjeiden mukaan.

11 kommenttia:

 1. Tosi kaunis huivi! Ja tuossa langassa on kyllä ihanat värit:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! :) Värien takia olin kerän aikoinaan ostanutkin.

   Poista
 2. Todella kaunis huivi ja aivan ihana kilpparikissa! :)

  VastaaPoista
 3. Vau! Liukuvärjätty lanka näyttää paljon paremmalta kun raitoja korostaa vielä reikärivit. Pitää pitää mielessä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, reiät tuovat mukavasti rytmiä tähän huiviin! :)

   Poista
 4. Hello, I am knitting your shawl and find it very nice ! For a friend, I translated the pattern in french, can I put it on my blog ? If you agree, I will send you the link so you can update your ravelry page. Cheers from France, Zeknittingbird

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi! Good to hear that you liked this pattern, I think it's great that you made the effort to translate it :) However, the pattern is not mine. It's made by Luminen Elina (http://luminenluminous.blogspot.fi or Luminen Elina in Ravelry), I think you should contact her. Have a nice day!

   Poista
 5. Kaunis huivi! Selkeässä huivissa Polku on parhaimmillaan (tai edes jotenkin mahdollinen neulottava ja käytettävä... ;)).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Samaa mieltä, esimerkiksi pitsikuvio ei olisi todennäköisesti noussut tarpeeksi esiin ja sellaisen neulominenkin olisi tuon langan kanssa ollut yhtä tuskaa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...