31. maaliskuuta 2013

Elämän parhaat kuvat

Teimme ystävä X:n kanssa ystävä Y:lle syntymäpäivälahjaksi valokuva-albumin. Albumi sisältää kuvia yläasteajoista nykypäivään saakka, joten melkoinen nostalgiapakkaus on siis kyseessä!

  
Valkkasin ison pinon arkistojen valokuva-aarteita, joita sitten lähdin muokkaamaan ilmaisella Poladroid-ohjelmalla. Kun kuvat muokattiin samankaltaisiksi, myös albumin ulkonäöstä ja tyylistä tuli yhtenäisempi. Hankimme Kärkkäiseltä mustalehtisen valokuva-albumin, koska mielestämme se sopi parhaiten albumin tyyliin. Idea kuvien muokkaamiseen lähti Pientä kivaa -blogista, jossa polaroid-kuvia onkin käytetty useammassa eri projektissa. 


Poladroid-ohjelmalla saa siis muokattua tavallisista kuvista polaroid-kuvia. Ohjelmaa käyttäessä kannattaa muistaa, että kuvien reunoista leikkautuu osa pois. Parhaiten muokattaviksi sopivat siis kuvat, joissa kuvan päähenkilöt tai -asiat on sommiteltu keskelle. Ohjelma on hauska ja helppokäyttöinen, itse ainakin jäin koukkuun! 


Kun kuvia oli muokattu mieluinen määrä, liitin aina kaksi polaroid-kuvaa Paint-ohjelmalla vierekkäin. Nyt kuva oli valmis teetettäväksi. Tilasin kuvat Ifolorista, ja kuvien saavuttua leikkasin kuvat puoliksi, eli erotin kaksi polaroidia toisistaan. Kyseessä on siis myös halpa keino tilata kuvia: yhden kuvan hinnalla saakin kaksi kuvaa!


Teimme ystävä X:n kanssa albumiin teemasivuja ja -aukeamia, kuten vanhojentanssit, ylioppilasjuhlat, syntymäpäivät ja kesäpiknik. Koristelimme aukeamat omista varastoista löytyneillä tarroilla, ja kirjoitimme kuvatekstit valkoisella puuvärillä. Kirjoitimme joukkoon myös hauskoja muistoja ja kuolemattomia lauseita vuosien varrelta, ne tekivät albumin selaamisesta vielä spesiaalimpaa.


Lahja oli ystävällemme tosi mieleinen. Moni tapahtuma oli jo päässyt aikojen saatossa unohtumaan, mutta albumi palautti muistot takaisin mieleen. Albumi pääsee ystävän asunnossa kuulemma kunniapaikalle, ja sitä esitellään jokaiselle vieraalle :D


Myös albumin valmistaminen oli hauska projekti. Hieman aikaa ja vaivaa se vaati, mutta nyt ystävä sai uniikin lahjan josta on iloa vielä vuosienkin päästä!

6 kommenttia:

 1. ihana tommonen, voittaa jotain satanolla semmoset ifolor-kuvakirjat tai kuvien selailut tietokoneella, oikeet valokuvat on vaan niin parhaita kattella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! :) Sellasista valmiista kuvakirjoista en oo kauheasti tykännyt, niistä puuttuu jollakin tavalla persoonallinen ote. Koneelta valokuvia tulee harvemmin selailtua, mutta näitä tulee varmasti ihasteltua useammin.

   Poista
 2. Aivan ihana!! Voi että kun meidän nuoruudessakin olis kuvia otettu :) Filmikamerat kun oli, eikä kännyköitä niin kuvasaalis nuoruusajoilta on aika heikkoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) saa kyllä olla iloinen näin jälkikäteen että on tullut kannettua pokkaria aina mukana, valokuva kyllä palauttaa kaukaisetkin muistot tehokkaasti mieleen.

   Poista
 3. Ihana lahja! Mäkin olen kerran tehnyt tuommoisen albumin ystävän kanssa toiselle ystävälle hänen muuttaessaan ulkomaille. Ei tosin käytetty polaroid-kuvia, mutta pitää pitää idea mielessä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä oli toinen lahja-albumi, jota olen ollut tekemässä. Niitä on niin hauska tehdä ja antaa lahjaksi :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...