22. helmikuuta 2013

Tutoriaali: statement-kaulakoru

Tein itselleni eilen näyttävän statement-korun, joita on viime aikoina tuntunut roikkuvan joka toisen vastaantulijan kaulassa. Inspiraatio koruun lähti kirpparilta ostamistani tekojalokivistä. Lopputuloksesta tuli mielestäni sen verran kiva, että halusin neuvoa miten sinäkin voit tehdä tämän näyttävän mutta kevyen korun itsellesi :)

Korua varten et tarvitse erikoisia tai kalliita tarvikkeita. Itse käytin oman koruni pohjamateriaalina paksua askarteluhuopaa. Jos sinulla on korupihdit, käytä niitä. Ommeltavien timanttien sijaan voit käyttää myös liimattavia timantteja. Tällöin sinun tulee olla tarkkana, ettei liima sotke mustaa pohjakangasta. Korun voi myös koristella timanttien sijaan esimerkiksi helmillä, paljeteilla tai kiiltävillä napeilla.

Kiinnitysmekanismiksi voit valita ketjun sijaan myös esimerkiksi paksun satiininauhan. Ompele tällöin nauhojen päät korun takapuolelle piiloon. Käytitpä mitä kiinnitysmekanismia tahansa, tee siitä tarpeeksi pitkä, jotta voit säädellä korun pituutta paidan kaula-aukon mukaan. Omassa korussani on pitkä papukaijalukko, joten korulla saa luotua erilaisia lookkeja.


Aloita sommittelemalla timanteista mieleinen asetelma korua varten. Huomaa, että ompeluvaiheessa koru voi hieman muuttua. Timanttien väliin voi esimerkiksi jäädä ommellessa aukkoja. Tämän vuoksi sinun kannattaa varata käyttöön ylimääräisiä pieniä timantteja, joilla voit täyttää aukot.


Kun asetelma on valmis, voit alkaa ommella timantteja kiinni alustaan ohuemmalla neulalla. Älä ompele timantteja aivan alustan reunaan, vaan jätä asetelman reunoille reilusti tilaa. Älä myöskään hajoita asetelmaasi, vaan ompele siitä timantteja pohjaan kiinni yksitellen, jotta et unohda haluamaasi asetelmaa.


Ompelu on valmis! Oma asetelmani koki ompeluvaiheessa pieniä muutoksia. Symmetriset kuviot näyttävät korussa parhaalta, toki voit kokeilla myös epäsymmetrisiä muotoja. Mieti tällöin kuitenkin tarkkaan, miten koru asettuu kaulallesi. Seuraavaksi voit ottaa esiin sakset ja aloittaa korun leikkaamisen.


Leikkaa koru timanttikuvion reunoja mukaillen. Jätä kuitenkin kuvion ulkoreinoille noin sentin verran pohjakangasta näkyviin. Jätä vielä tätäkin enemmän kangasta korun kiinnityskohtiin.


Jos valitsit ketjukiinnityksen, tee kiinnityskohtiin reiät neuloillasi. Voit aloittaa reiän ohuemmalla neulalla ja suurentaa sitä paksumman neulan avulla. Jos valitsit nauhakiinnityksen, ompele nauhat kiinnityskohtien takapuolelle.


Kiinnitä ketjut reikiin metallisten välirenkaiden avulla. Siisti korun taustapuoli pitkiksi jääneistä langanpätkistä.


Valmista tuli! Samanlaista korua ei löydy keneltäkään toiselta :)

Valitsin koruun mustan taustakankaan, koska sen avulla voi helposti luoda tavallisiin mustiin paitoihin juhlallisempaa ulkonäköä. Alla on muutama esimerkkikuva.


Tavallinen ja paljon käytetty Ginan perustoppi näyttää aivan toisenlaiselta, kun korun ketjun säätää pitkäksi ja korun asettelee paidan pääntielle.


Koru muuttaa myös kaula-aukon ulkonäköä paidassa, jonka v-kaula-aukosta en hirveästi välitä. Nyt paita pääsee varmasti useammin käyttöön!


Koru tekee helposti asusta juhlavan. Bleiserin alle sopii perustoppi, kun sen koristaa timanttikorulla.

Korua voi toki myös käyttää muunkin väristen paitojen kanssa. Koru näyttää myös hauskalta kun sen kiinnittää niin, ettei se peitä paidan kaula-aukkoa.

Innostuitko sinä ohjeesta? Kerro kommenttiboksiin, jos teit korun ja kerro myös millainen lopputuloksesta tuli! Hauskaa askarteluhetkeä! :)

7 kommenttia:

 1. Vau, tulipa hieno! Varsinkin tuon bleiserin kanssa sopii älyttömän hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yllätyin itekkin miten monikäyttöinen koru tuo onkaan :)

   Poista
 2. Kaunis koru! Itsekin oon joskus tehnyt samanmallisen korun mustasta huovasta ja mustista napeista. :)

  Ps. Blogissani on sulle haaste! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sekä kommentista että haasteesta! Käynpäs vilkaisemassa tarkemmin :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...