14. heinäkuuta 2015

Slaavipala persialaispeittoon

Tänään laitoin Persian Dreams -peiton yhdeksännen palan pingottumaan. Jotenkin tuo väriyhdistelmä on omaan silmään slaavilaishenkinen, mikä ei kyllä haittaa yhtään. Tästä palasta tuli kovin kaunis. Vasen alakulma näyttää hassulta koska lankoja ei ole vielä päätelty, kulma siistiytyy kyllä päättelyn yhteydessä.

peitto3
 
Tältä peiton aiemmat kahdeksan palaa näyttävät yhdessä. Kun aloitin peiton neulomisen, tarvittavien värien määrä tuntui hurjan suurelta. Mutta näin useamman palan jälkeen aloin miettiä pitäisikö loppuja palasia varten hankkia vielä pari väriä lisää. Jotain kirkasta tai vaaleaa joka erottuisi tummasta pohjaväristä hyvin. Ehkä jonkinlainen vaaleanpunainen tai kirkas vihreän sävy..? Paloja on kuitenkin neulottavana vielä viisitoista, joten käyttöä uusille väreille kyllä tulisi. Uudet kerät tarkoittaisivat sitä, että peitosta jäisi hieman enemmän jämälankoja jäljelle, mutta se ei haittaa yhtään. Fingering-vahvuisille sukkalangoille on aina käyttöä.

peitto

Huomasin paloja lattialle kasatessa ongelman jonka olen kyllä tiedostanut jo aiemminkin. Kolmen ensimmäisen palan reunan olen päätellyt liian tiukkaan, joten palojen reuna kirrasi pingottaessa. Kuvassa vasemmalla tiukkareunainen pala, oikealla taas pala jonka reuna on päätelty löysemmin. Vasemmassa palassa päättelin kaikki silmukat ylivetokavennuksilla, mikä oli selkeästi virhe. Oikeassa palassa päättelin joka toisen silmukan ylivetokavennuksella, joka toisessa silmukassa taas neuloin yhden oikein, siirsin silmukan oikealle puikolle ja neuloin sen vielä puikolle aiemmin päättelyä odottamaan jääneen silmukan kanssa yhteen (tajusikohan kukaan tästä mitään?). Palojen erikokoisuudesta tulee varmasti ongelmia peittoa kasattaessa, mutta en murehdi sitä nyt vaan neuloa posotan menemään kerta intoa riittää. 

peitto2

Ps. Jos muillakin on ongelmia kuvien lisäämisessä Flickrin kautta (kuviin ilmestyy rumat tekstikehykset), suosittelen vilkaisemaan tämän postauksen kommentteja!

10 kommenttia:

 1. Hei! työsi edistyy! ja siitä tulee varmasti ihana:) kysyisin vaan sellaista että kun teit joskus niitä pöllölapasia niin mistä sait sen ohjeen? itse löydän vaan maksullisia ohjeita.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Pöllölapasten ohje tosiaan on maksullinen, sen voi ostaa täältä http://www.ravelry.com/patterns/library/horatio-and-oren. Ohje maksaa noin kahdeksan euroa ja sisältää ohjeet kaksiin erilaisiin pöllölapasiin. Ravelrystä löytyy kyllä valtavat määrät ilmaisiakin ohjeita kirjoneulelapasiin, suosittelen tutustumaan! Täältä esimerkiksi löytyy ilmainen ohje mörkölapasiin, jollaiset minäkin olen neulonut: http://www.ravelry.com/patterns/library/morko.

   Poista
 2. onko http://www.ravelry.com/patterns/library/horatio-and-oren sivustolla ohjeet vain englanniksi? itse en ainakaan saa niitä suomeksi.... :) tietäisitkö mistä saisi ohjeen pikku-myy lapasiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjeet ovat vain englanniksi. Englanninkielisissä ohjeissa olen käyttänyt apuna Ullaneuleen neulesanastoa http://www.ullaneule.net/ullakko/englanti.html. Pikkumyy-lapasista en tiedä, mutta esimerkiksi Kardemumman talossa -blogista löytyy ohjeet hattivatti- ja nipsulapasiin, maksullisia tosin luullakseni nekin. http://kardemummantalo.blogspot.fi/p/ohjeet.html

   Poista
 3. kiitos että kerroit! :) itse olen näistä ohjeen löytymisistä ihan pihalla :D

  VastaaPoista
 4. Hei, todella hieno peitto tulossa. Onko kovin vaikea tehdä noita paloja. En tiedä kannattaisiko ohjetta ostaa jos se on vaikea ja on ilmeisesti englanniksi :/
  Kirjoneulesukkia olen kyllä tehnyt mutta tuo vaikuttaa hankalalta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tekeminen ei mielestäni ole vaikeaa, hirveästi en itse ollut tehnyt kirjoneuletta ennen tätä projektia. Ohje on laadukas ja sisältää hyvät kaaviokuvat joita itse käytän neuloessa, kirjallisia ohjeita olen lähinnä hyödyntänyt lankamääriä tarkistaessa ym. Eli hyvin pärjää vaikka englanti ei niin hyvin sujuisikaan. Projektissa tarvittavia taitoja ovat oikea silmukka, silmukoiden lisääminen, kirjoneule ja päätteleminen sekä pingottaminen. Paljon helpompaa kuin miltä vaikuttaa!

   Poista
 5. Kiitos, ostin ohjeen ja eka pala puikoilla ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...