8. heinäkuuta 2015

Keskiviikon keskeneräiset

Viime aikoina on tullut mieleen, että olisi kiva blogata useammin. Edellisestä postauksestakin on jo vierähtänyt kuukausi. Yleensä esittelen vain valmiita töitä, mutta koska neuletahtini ei ole mitenkään supernopea ja/tai työt ovat erittäin suuria, postattavaa ei ole kovin usein. Tykkään kuitenkin lukea käsityöblogeja joissa on myös "diibadaabaa" ja esimerkiksi pohdiskelevia tekstejä, kuitenkin aiheeseen liittyen. Aika tietysti on bloggaamista rajoittava tekijä, mutta joskus myös tekstien aiheista on pulaa.

Nytpäs ajattelin näyttää teille millaisia töitä minulla on tällä hetkellä kesken. Pyrin pitämään keskeneräisten töiden määrän maltillisena, jotta kaikki työt tulisi oikeasti tehtyä loppuun asti. Tällä hetkellä minulla on kesken neljä työtä, joista kolme on puikoilla ja yksi odottaa yhden vaivaisen napin ompelua. Melko kauan senkin ompelemista on jo saanut odotella...

persian6

Ehdottomasti isoin tämänhetkinen projektini on Persian Dreams -peitto. Tällä hetkellä minulla on 7 valmista palaa ja pingottamista odottaa 2 palaa. Peitto oli muutaman kuukauden ajan luovalla tauolla, kun innostuin enemmän jämälankapeiton virkkaamisesta. 

Nyt tämäkin peitto onneksi edistyy, ei mitenkään hurjalla vauhdilla, mutta kuitenkin! Yksi pala valmistuu viikossa tai muutamassa päivässä, riippuen neuletahdista. Jos peittoa siis neuloisi aktiivisemmin, valmista voisi tulla yllättävän nopsaan. Projekti on kuitenkin aika massiivinen, joten välillä kuitenkin tarvitsee pienempiä välipalaneuleita, jollainen esimerkiksi on...

lionberry

...tämä Lionberry-huivi. Laatikossa minulle huuteli viime syksyn käsityömessuilta ostettu kerä Puffalan Pehmis-Puffaa ihanan marjanpunaisessa värissä. Ajattelin värin sopivan kauniisti välikausitakkiini, joten aloin haaveilla kauniista pitsihuivista. Langan rajallinen määrä asetti haasteita mallin valinnalle, mutta onneksi törmäsin superkauniiseen Lionberryyn. Ohje on ollut mielestäni hieman sekava ja epälooginen, mutta toivottavasti valmiista huivista tulee kaunis. Tätäkään ei tarvitsisi neuloa enää kuin muutama rivi ja sitten pääsen päättelemään ja pingottamaan huivin.

merino
 
Puikoilla on tällä hetkellä toinenkin huivi. Muistatteko vielä merinovillahuivin, jonka neuloin viime jouluna veljelleni lahjaksi? Poikaystäväni tykästyi myös huiviin ja vihjasi haluavansa samanlaisen. Kaipasin töihin kahvitauoille jotain aivotonta neulottavaa, joten loin silmukat toiseen huiviin. Oikein-nurin -neulos on edistynyt alle viikossa jo ihan mukavasti, vaikka kauheasti sille en ole aikaa vielä uhrannut. Toivottavasti saan urakoitua huivia mahdollisimman paljon eteenpäin vielä loppukesän aikana.

brownstone

Myös neljäs keskeneräinen työ on valmistumassa poikaystävälleni. Viime vuoden lopulla minulle iski hinku neuloa hänelle villapaita. Valitsimme yhdessä Jared Floodin suunnitteleman Brownstone-paidan, jonka neulominen oli älyttömän mukavaa. Paita on ollut lähes valmis jo pitkään (se on jopa jo pingotettu!), mutta se odottaa yhden vaivaisen napin ompelua ja nauhan virkkaamista. Otan kyllä itseäni niskasta kiinni tämän asian suhteen, lupaan.

Jos sinulla herää ajatuksia siitä millaisista asioista haluaisit minun kirjoittavan, nakkaa kommentilla!

10 kommenttia:

 1. Minusta on oikein kiva myös lukea kaikkea aiheeseen liittyvää, eikä aina tarvi olla niin paljon asiaakaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Itselläni on ehkä turhan korkea kynnys ryhtyä postaamaan jostain "ei-niin-tärkeästä" aiheesta, pitäisi varmaan löysätä vähän pipoa ja antaa mennä vaan.

   Poista
 2. Mulla on myös Persian Dreams ollut piiiiiiitkällä luovalla tauolla ja on varmaan vuoden loppuun asti, kun mulla on nyt tuo lankalaihisprojekti, johon en laskenut niitä lankoja ollenkaan mukaan. Ajattelin ottaa sen sitten vuoden 2016 projektiksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän sillä mikään kiire ole, jos langat vaan mahtuu johonkin mahtuu säilytykseen! :D Sun molempia projekteja on kyllä ollut mielenkiintoista seurata.

   Poista
 3. Samaa mieltä siitä että diibadaabaakin on kiva lukea :) ei sen aiheen tarvitse aina olla mikään huikea suuritöinen valmistunut neule, se voi olla jotain pientäkin, vaikkapa keskeneräisiä. Eikä minua haittaa vaikka aihekin olisi joskus vähän teeman vierestä. Minua ainakin välillä houkuttaa kirjottaa blogiin jotain ihan tavallista elämästä, jos ei muita kiinnosta niin itselle muistiin, että tällaistakin on tullut tehtyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ajatuksista! Aika tiukasti olen tykännyt pitää postaukset blogin aiheessa kiinni, mutta ehkä tänne voisi välillä raottaa muitakin arjen kuulumisia :)

   Poista
 4. Ihania asioita tuloillaan. :) Lionberry-huivista tulee varmana niin kaunis - onneksi selätit ohjeen ongelmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tänään sain pääteltyä viimeiset silmukat, seuraavaksi siis tiedossa pingotushommia.

   Poista
 5. Minusta blogiin kannattaa kirjoitella just silloin kun huvittaa. Ei aina tarvitse olla valmiita käsitöiden eikä ajatusten. Erityisesti suuritöisten ja pitkäkestoisten projektien edistymistä junnausvaiheineen ja loppuspurtteineen on tosi mielenkiintoista seurata, ja niistä saa tietynlaista vertaistukea omiin ikuisuusprojekteihin.

  Kääntäen, mielestäni harrastusmielessä blogia kirjoittavan on turha stressata myöskään epäsäännöllisestä tai harvasta julkaisuvälistä. Diipadaapasta nimittäin kyllä huomaa, onko se kirjoitettu koska tekee mieli kirjoittaa vai koska "on pakko päivittää blogia vaikkei huvittaisi".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Kirjoitushaluja kyllä olisi mutta taidan pitää postattavan arvoisten asioiden rimaa vähän liian korkealla. Minustakin on mielenkiintoista lukea esimerkiksi keskeneräisten töiden kanssa tuskastelusta, pitääpä jatkossa raottaa enemmän tätäkin puolta blogissa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...