14. maaliskuuta 2015

Graham

Huraa, ensimmäinen tänä vuonna valmistunut käsityö! Tällä hetkellä minulla on kesken niin suuritöisiä juttuja, etten ole saanut mitään valmiiksi sitten joululahjaneuleiden. Pieni välipalaneule olikin enemmän kuin tervetullut.

graham

Ehdin jo vähän aikaa kaivata itselleni kevyempää kevätpipoa, ja keskiviikkona Lankamaailmassa vieraillessani törmäsin juuri sopivaan lankaan, vaikka en sellaista sillä reissulla etsinytkään. Langaksi valikoitui puuvilla-villaseos Woolcott kauniissa viljankeltaisessa sävyssä. Langasta ryhdyin neulomaan Jennifer Adamsin suunnittelemaa Graham-pipoa, jonka ohje löytyy ilmaiseksi Ravelrystä. 

graham5

Grahamin ohje on kyllä mahtava: ohje on helppo, pipo valmistuu nopsaan ja lopputulos näyttää tosi kivalta. Ohje on siitä hauska, että pipo neulotaan nurja puoli ulospäin, valmistumisen jälkeen pipo siis käännetään nurinpäin käyttöä varten. Korkean joustinneuleen jälkeen pipoon neulotaan vuorotellen oikein neulottuja raitoja ja joustinneuleraitoja, joista syntyy nurjalle puolelle kaunis nyppykuvio. Oman piponi aloitin keskiviikkoiltana ja se valmistui perjantaina aamupäivästä, joten kauaa ei tosiaan nokka tuhissut tämän työn parissa.

graham3
  
Graham
Malli: Graham, suunnittelija Jennifer Adams
Ravelryssä: Graham
Langan menekki: tasan 50 grammaa, vaikka jouduinkin aloittamaan toisen kerän. Eka kerä taisi olla vähän vajaa, pöh.
Puikot: Knit Pro:n 4,0 mm ja 5,0 mm koivupyöröpuikot.
Fiilis: Tästä tuli kyllä just sellainen kuin pitikin. Todella hyvä pipo-ohje!

graham4

Langasta sen verran, että se oli aivan ihanaa. Mielestäni siinä yhdistyivät puuvillan ja villan parhaat ominaisuudet. Puuvillalangat tuppaavat yleensä halkeilemaan, mutta villa pehmitti Woolcottia sen verran, että lanka pysyi kauniisti koossa. Neulottaessa lanka tuntui puuvillaisen kovalta ainakin omiin käsiini, mutta valmis työ on kyllä ihanan pehmoisa. Ei kutita edes herkkää otsaani! Neulottaessa lanka pölisee jonkin verran, mutta minua se ei liiaksi häirinnyt. Ainoastaan se hieman harmittaa, että jouduin korkkaamaan pipoa varten toisen kerän, mutta silti valmis pipo painaa tasan 50 grammaa, eli Woolcott-kerän verran. Ehkä ensimmäinen käyttämistäni keristä oli hieman vajaa.

graham2

Nyt voinkin nauttia upeista kevätsäistä uusi pipo päässä!

Iloista viikonloppua sinulle! :)

6 kommenttia:

  1. Hurjan nätti pipo, ja ihanan aurinkoisen värinen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Väri kyllä sopii kevääseen kuin nenä päähän :)

      Poista
  2. Tämä tuli kuin tilauksesta: oon käynyt hiplaamassa tuota lankaa (ja samaa väriä) pariin otteeseen ja miettinyt oisko se kivaa neulottavaa. Nyt on ehkä pakko käydä ostoksilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa! Itsekin varmasti ostan tätä lankaa uudelleen jos sopiva projekti tulee vastaan.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...