21. helmikuuta 2016

Neuletarvikkeita leluosastolta

Iskin tavaratalossa kuljeskellessani silmäni leluosaston hyllyllä komeilevaan lasten palapelimattoon. Paketti oli viimeinen laatuaan ja myynnissä poistohintaan, joten ryntäsin maton luo ja nappasin sen kainaloon. Muut asiakkaat saattoivat vähän tuijottaa, mutta minä olin tyytyväinen. Ajatuksenani oli hyödyntää lelumattoa käsityötarvikkeena.

palapelimatto
 
Nimittäin pingotusalustana! Eri käsityötarvikemerkeillä on myynnissä omia versioita tällaisista koottavista pingotusalustoista, mutta tämä palapelimatto ajaa täysin saman asian. Lisäksi pingotusalustojen hinnat ovat huomattavasti tyyriimpiä kuin leluosastojen matot. Pakkauksessa on kymmenen n. 30 x 30 cm levyä, joista voi koota haluamansa muotoisen alustan. Nuppineulat uppoavat mattoon hyvin ja ne pysyvät hyvin paikoillaan. Koska alustan voi koota moneen muotoon, on sillä näppärä pingottaa esimerkiksi erikoisen muotoisia huiveja. Kannattaa siis pitää leluosastoilla silmät auki! ;)

palapelimatto2
 
Kokeilin pingottaa maton päällä Persian Dreams -peiton palasia. Ennen olen pingottanut niitä styrox-levyn päällä, mutta matto soveltui puuhaan paremmin. Styroxille sain pingottumaan vain pari palasta kerrallaan, mutta matolle sain taiteiltua seitsemän palaa yhtä aikaa. Paloista sai helpommin samankokoisia, kun niitä sai pingottumaan useamman yhtä aikaa. Styrox tahtoi myös ruveta murtuilemaan nuppineulojen jäljiltä useamman pingotuskerran jälkeen, tämän kanssa sitä ongelmaa ei ole.

Persialaispeiton palasia onkin kerääntynyt jo aikamoinen kasa, läheskään kaikista ei ole tullut postattua. Voisinkin lähiaikoina tehdä päivityspostauksen siitä, mitä peittoprojektille nykyään kuuluu. 

15 kommenttia:

 1. Tuommoinen lelumatto pitäisi kyllä hommata itsellekin pingotusalustaksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi :) Palat saa myös suht pieneen tilaan säilytystä varten.

   Poista
 2. Mainio idea! :D Voi että, kauniin näköisiä neulepaloja! :) Teetkö paloista peittoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niistä tulee sellainen persialaishenkinen kirjoneulepeitto! Mun pieni ikuisuusprojekti :D

   Poista
 3. Minulla oli myös tällaisia mutta niissä oli keskellä irtoavat numerot, joiden irroittamista lapset eivät voineet vastustaa. Nyt hankin vastaavan biltemasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse ajattelin että sellaiset irroitettavat numerot voisivat myös hankaloittaa pingottamista jos ne lähtevät irtoamaan kesken pingottamisen. Hyvä että löysit toimivamman ratkaisun :)

   Poista
 4. Herkulliset värit jälleen noissa persialaispalasissa. Peitostasi tulee varmasti upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Parissa valitsemassani värissä ei meinaa olla tarpeeksi kontrastia pohjaväriin nähden, mutta suurin osa näyttää kyllä upealta tummaa ruskeaa vasten.

   Poista
 5. Mainio idea tuo pingotusalusta, mutta siis aivan ihania nuo neulepalat! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivon että kokonaisuudesta tulisi vähintään yhtä kiva kun noista yksittäisistä palasista :)

   Poista
 6. Nää on kätevät. Itelläni on kans pingotusalustana juurikin samanlainen lattiapalapeli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep niin on! Itse olen aika laiska ryhtymään pingottamispuuhiin, jospa nyt vähän motivaatio kasvaisi kun on paremmat välineet.

   Poista
 7. Naurahdin mielikuvalle, jossa ryntäät hidastetusti kaupan läpi kohti viimeistä ale-mattoa :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se tilanne kyllä oli niinku dramaattinen kohtaus jostain elokuvasta :D

   Poista
 8. Onpas kätsyn oloinen, täytyykin etsiä itsellekkin tuollainen :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...