6. helmikuuta 2016

Ohje: Sisustustaulu vesiväreillä

Ihastuin kovasti Elämää Mertamajassa -blogin Jonnan piirtämiin sisustustauluihin. Helppoa, nättiä ja halpaa! Tauluista inspiroituneena päätin itsekin väkertää eläinaiheisen sisustustaulun, tällä kertaa tosin maalaten.

peura6
 
Peura-aiheisesta taulusta tuli mielestäni kiva ja taulu sopii moneen sisustukseen. Maalatessa tein samalla ohjeet taulun teosta tänne blogiin. Tekniikalla voi toteuttaa minkä tahansa vesivärikuvan, esimerkiksi kaupunkisiluetin tai vaikka muotokuvan.

Tarvitset taulun tekemistä varten
 • tulostimen ja tulostuspaperia
 • sakset
 • lyijykynän
 • vesiväripaperia
 • vesivärit
 • siveltimen ja vesikupin
 • (maalarinteippiä ja tasaisen alustan) 
 
peura1

1. Etsi netistä mieluinen eläinsiluetti ja tulosta se. Itse löysin peuran kuvan pinterestistä hakusanoilla "animal" ja "silhouette", halutessaan hakusanana voi käyttää vielä jotain tiettyä eläintä. Tarvittaessa voit muokata kuvan kontrastia suuremmaksi ennen tulostamista, jotta eläimen rajat on helpompi hahmottaa.
Eläimen kuvan voi löytää myös esimerkiksi kirjasta tai julisteesta, jäljennä tällöin eläimen kuva paperille.

peura2
 
2. Leikkaa kuva irti paperista. Yritä saada leikattua kaikki yksityiskohdat mahdollisimman tarkasti. Joitakin vaativia yksityiskohtia, kuten eläimen harjaa, kannattaa kuitenkin hieman yksinkertaistaa. 
Jäljennä eläimen ääriviivat kevyesti lyijykynällä vesiväripaperille. Piirrä eläimen jalkojen alle maata, jolla se voi seisoa. Jos olet valinnut esimerkiksi liskon tai linnun, voit hahmotella kuvaan oksan, jolla eläin seisoo.
Jos vesiväripaperi ei ole lehtiössä kiinni, teippaa se tasaiselle alustalle jokaisesta reunasta maalarinteipillä.

peura3
 
3. Kastele vesiväripaperi ääriviivojen ulkopuolelta siveltimen avulla.  Levitä vesi tarkasti ääriviivojen ulkoreunoille. Voit kastella paperin ulkoreunoja myöten tai kastella vedellä pienemmän epäsäännöllisen alueen. Voit värjätä vettä hieman esimerkiksi sinisellä vesivärillä, jotta erotat paremmin alueet, joilla on jo vettä.

peura4
 
4. Lisää vesiväriä märille alueille. Värit leviävät vesiväripaperin märillä alueilla. Yritä tehdä kauniita liukuvia värejä. Ole tarkkana ääriviivojen kohdalla. Itse värittelin vähän turhan ronskisti, ja peurani menetti toisen etujalkansa ja toisesta takajalastakin tuli aika paljon alkuperäistä ohuempi. 

peura5
 
5. Kun olet väreihin tyytyväinen, anna työn kuivua. Jos työssä on näkyvillä lyijykynän jälkiä, voit pyyhkiä niitä varovaisesti pois työn kuivuttua.

peura7
 
Ja valmista tuli! Oman tauluni aion asettaa tauluhyllylle, kunhan saan miehen kaveriksi poraamaan sellaisen seinään kiinni. 
Jos innostuit tekemään vesiväritaulun näiden ohjeiden mukaan, linkitäthän työsi tämän postauksen kommenttikenttään - olisi mukava nähdä teidänkin maalaamia taideteoksia!

Meillä herkutellaan tänään pulled pork -hampurilaisilla ja yritetään karistaa flunssa matkoihinsa jotta päästäisiin aloittamaan uusi viikko terveinä. Ihanaa viikonloppua sinulle! :)

13 kommenttia:

 1. Vautsi vau! Tulipa todella hieno! Ihanat värit! :)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kannattaa, tällä tekniikalla voi maalata vaikka mitä upeaa! :)

   Poista
 3. Tosi hieno! Kiitos ohjeesta, täytyy joskus testata

  VastaaPoista
 4. Kiva idea! Jos haluaa, ettei paperi kupruile maalatessa, kannattaa se kastella ensin kokonaan molemmilta puolilta suihkupulloa käyttäen (kannattaa suihkuttaa kärsivällisesti monta kertaa). Sitten kun paperi on kuivunut, piirtää ääriviivat jne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei onpa hyvä vinkki, kiitos tästä! Oma paperi kupruili jonkin verran työn kuivuttua, toisaalta se ei kauheasti minua haittaa kun työ meni kehyksiin eivätkä kuprut sieltä niin erotu. Täytyy muistaa tämä ensi kerralla :)

   Poista
 5. Eikö valkoisella vahavärillä saisi aika helposti suojeltua noita reunoja vesiväriltä?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin varmasti auttaisi! Periaatteessahan koko kuvan voisi piirtää vahavärillä, jolloin vesiväriä voisi maalata paperille ihan huolettomasti :)

   Poista
 6. Sielukas taulu! Ja kiitos ohjeista.

  VastaaPoista
 7. Ehdottomasti lisää sisustus postauksia!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...