15. tammikuuta 2014

Valkoinen haruni

Koska ensimmäinen Haruni-huivini onnistui hyvin, päätin neuloa samanlaisen myös poikaystäväni äidille. 

haruni_valk
haruni_valk2

Tästä Harunista tuli valkoinen ja hieman oranssia huivia pienempi. Tämä huivi onnistui ilman purkamisia, joten kyllä sen huomaa että treenaaminen kannattaa! 
Lankana käytin Zitronin Filigrania, joka oli Huivipuffaa löyhempää lankaa ja siten myös mielestäni hankalampaa neulottavaa. Neulepinta näytti aluksi jopa hieman rähjäiseltä, mutta pingotus teki huiville ihmeitä. Myös puikkokoko täytyi vaihtaa milliä pienempään, jotta neulepinnasta sai siistin näköisen.

haruni_valk6

B-osan suuriin terälehtiin pujotin pieniä vihreitä helmiä. Helmet erottuvat huivista kivasti, mutta eivät kuitenkaan hypi silmille. Ajattelin, että huivin värit sopisivat kauniisti yhteen lahjansaajan punaisen villakangastakin kanssa.

haruni_valk5haruni_valk3
haruni_valk4

Näissä kuvissa näkyvät paremmin huivin pitsineulekuviot. Vieläkin ihmettelen, miten suhteellisen yksinkertaisilla silmukoilla voi saada näin kauniita kuvioita aikaan!

Valkoinen Haruni-huivi
Langan menekki: noin puolikas vyyhti
Puikko: Knit Pro:n 3mm pyörö 100 cm
Fiilis: Tästä tuli kaunis :)
Muuta: Lahjaksi poikaystävän äidille

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Molemmat kyllä onnistuivat mielestäni hyvin :)

   Poista
 2. Jo edellistä huivia ihastelin. Mutta tulen ihastelemaan tätäkin. Siis aivan upea. Mä niin haluaisin tuollaisen itselleni, harmaan villakangastakin kanssa :) mulla ei vaan varmaan hermo riittäisi tuollaiseen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooo, kiitos Liilapöllö! Suosittelen kyllä kokeilemaan jos yhtään houkuttaa, tämä malli ei mielestäni ollut mitenkään mahdottoman vaikea. Englanninkielisten ohjeidenkin seuraaminen onnistui Ullaneuleen sanakirjan avulla (http://www.ullaneule.net/ullakko/englanti.html). Oon huomannut että pitsihuivien neulominen on melko koukuttavaa: aina houkuttaa neuloa pari riviä lisää koska on niin jännää seurata, millaista pintaa silmukoilla saa aikaan :D

   Poista
 3. Voi että, miten upea tuo on! :) Itselläkin olisi toiveissa neuloa joku tuollainen huivi, mutta kivaa, hienoa, mutta helppoa mallia ei ole tullut vielä vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos :) Toivottavasti joku mieluinen malli tulee pian vastaan! Itseäni houkuttavat tällä hetkellä Elina Lumisen pitsiraitahuivi (http://luminenluminous.blogspot.fi/2014/01/pitsiraitahuivi.html) ja Jared Floodin Rock Island (http://www.ravelry.com/patterns/library/rock-island), jälkimmäisen tosin ois varmaan minulle liian haastava malli.

   Poista
 4. Mun blogissa ois sulle haaste! ^___^

  VastaaPoista
 5. IHANA!! :) Näyttää tosin älyttömän vaikealta tehdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ei se kovin vaikeaa ollut, ainakaan kun olin jo yhden samanlaisen tehnyt aiemmin.

   Poista
 6. Heippa! Alku meni ihan hyvin.....mut nyt kun aloin tehdä ulommaista pitsiä niin takkuaa. En saa päähäni mitenkä saisi kulman silmukat sopimaan kun toi enkkukin on mitä on.Mitenköhän se alaosan kulma menee ...oon käännellyt kaaviota mut.....

  VastaaPoista
 7. Tosi kivan näköinen blogi sulla!:) Jos sua vaan kiinnostaa kattoo nii täältä löytyy munkin blogi:) www.glamourlak.blogspot.fi

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...