20. toukokuuta 2013

Parvekkeella tapahtuu

Kesän tultua parvekkeesta on tullut kuin yksi pieni lisähuone asuntoomme. Parvekkeen ovi on jatkuvasti auki, mutta ötököitä ei ole ainakaan toistaiseksi eksynyt sisälle. Viime viikolla istutin partsille muutaman marketan, eli mahdollisimman helppohoitoisia kukkia. Suutarin lapsilla ei ole kenkiä, äitini nimittäin on koulutukseltaan puutarhuri :D lisäksi ostin parvekkeen tuoleille iloisenväriset pehmusteet, halvalla kun sain. Jotain parveke vielä kuitenkin kaipaisi. Haluaisin tuonne nurkkaan jonkin ison vihreän kasvin, toiseen nurkkaan mahtuisi pieni hylly. Pöydällä olevat matonkuteet ovat vain väliaikainen koriste :D


Näin lämpimällä säällä ulkona tarkenee hyvin tehdä käsitöitä. Parvekkeen matto (josta onkin ollut jo aiemmin puhetta) onkin jo ehtinyt kasvaa pituutta muutamalla lisäraidalla. Toivottavasti samanlaisia raitoja ehtii syntyä tänä kesänä vielä monta lisää. Kuvassa näkyy uskomattoman ergonominen työasentoni...:D Ylemmässä kuvassa taas näkyy, että maton reunat eivät ole sieltä suorimmasta päästä. Mutta eipä sillä ole niin väliä, kyseessä on kuitenkin vain parvekkeen matto.



Eilen aamulla söimme parvekkeella vähän tavallista hienomman aamiaisen poikaystävän synttäreiden kunniaksi. Tarjolla oli croissantteja ja banaanilettuja, joiden ohjeen löysin Looking for Clementines -blogin kautta. Letuiksi lopputulosta ei kyllä voinut kuvailla, ehkä pikemminkin lettumurukkeeksi. Ei ihan menneet paistohommat putkeen, en sitten kehdannut ottaa letuntapaisista edes kuvaa :D hyvältä ne kuitenkin maistuivat mustikoiden ja mansikoiden kanssa!

Eilisiltana päätimme vielä leipoa marjapiirakan. Kaapista ei löytynyt kananmunia, joten päädyimme leipomaan tämän Ruokailmiö-blogin ohjeen mukaan. Marjoina käytimme mustikoita ja puolukoita. Piirakasta tuli hyvää ja kuohkeaa, ja se syntyi todella nopeasti. Jotain kostuketta piirakka kuitenkin kaipasi, joten kaadoimme päälle vaniljakastikkeet puuttuessa lorauksen maustamatonta jogurttia. Hyvältä maistui niinkin! Ensimmäiset palaset syötiin parvekkeella, tietysti.

6 kommenttia:

  1. Teillä on ihanan iso parveke, kesällä tosiaankin extrahuone. Kivan värikäs matto! Määki tahon joskus opetella värkkäämään tuommosia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollaisia on tosi helppo tehä! Voin joskus opettaa :D

      Poista
  2. Viihtyisä parveke, matto varsinkin on mainio :) Ja nam mitä herkkuja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) parvekkeella ollaankin viihdytty näillä säillä varsin hyvin.

      Poista
  3. Banaanipannukakut eivät tosiaan aina ole kovin kuvauskelposia! Itse en ainakaan osaa tehdä kovin letun näköisiä tekeleitä, jos en laita jauhoja taikinaan. Mutta keksin, ettei tarvitse laittaa vehnäjauhoja, vaan täysjyvägrahamjauhot toimivat ihan yhtä hyvin :)

    Niin ja ihanan värikäs parvekematto! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ite unohdin ihan kokonaan kokeilla jauhoja, sen takia letut tais muuttua murusiksi :D Kiitos!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...