15. tammikuuta 2013

Kirjontakokeiluja

Törmäsin kirjastossa Karin Holmbergin Koristele kirjomalla -kirjaan, ja päätin lainata sen kauniin kannen perusteella (heh). Kannatti lainata, sillä ihastuin kirjaan melkoisesti! Kirja on tasapainoinen kokonaisuus erilaisia kirjomistekniikoita, kauniita kuvia ja käytännön vinkkejä. Kuten Holmerg itsekin alkusanoissa toteaa, kirja on tarkoitettu ennen kaikkea inspiraation lähteeksi. En ole koskaan kokeillut kirjomista, mutta Holmbergin kirjan innostamana ajattelin yrittää. Suosittelen kirjaa kovasti, omaankin kirjahyllyyn se toivottavasti joskus päätyy!


Halusin kokeilla eniten silmiäni miellyttänyttä Hallandin kirjontaa, joka on hyvin tyyliteltyä ja geometrista (esimerkkikuva alla). Ostin vastikään avatusta Oulun Lankamaailmasta neljä eriväristä muliinilankaa sekä kirjontakehyksen. Kirjontakehys on kuvioiden onnistumisen kannalta välttämätön. Hallandin kirjonnassa käytetään perinteisesti punaista ja sinistä lankaa, mutta itse halusin käyttää useampia värejä.


Tältä näyttää ensimmäinen ja vielä keskeneräinen kirjontatyöni. Jälki ei ole täydellistä, mutta tekeminen on ollut todella kivaa! Ja nyt vasta tulin ajatelleeksi, että kuviot voisivat näyttää paremmilta vain parilla säikeellä tehtyinä. No, korjataan asia seuraavassa kuviossa, tarkoitus nimittäin olisi kirjoa koko kangas täyteen näyttäviä ympyräkuvioita. Tästä lisää myöhemmin...:)

3 kommenttia:

 1. Tää kuulostaa mielenkiintoselta! Yritin ennen joulua kirjoa, yhtä heikoin tuloksin kuin virkata. Tosin kaapista puuttuu myös kirjontakehys. Kirja kuitenkin vaikuuttaa siistiltä (jos sitä vaikka joskus vielä oppis kun kattelis kauniita kuvia...).

  VastaaPoista
 2. Mielenkiinnolla odotan lisää kuvia kirjontatyöstäsi. :) Nyt alkoi kiinnostaa tuo kirjakin, tuossa ennen joulua hankin jo kirjontakehyksen.

  VastaaPoista
 3. Ano, suosittelen kyllä etsimään tuon kirjan vaikka kirjastosta, siinä opetetaan ihan peruspistot ja esitellään miten niitä voi käyttää :) kirjontakehys ei oo välttämätön, tosin tuollaisissa kuvioissa mitä nyt teen se on välttämätön, jotta kangas ei mene rypylle. Ei muuta kuin kokeilemaan uudestaan!
  Sanna, itse taas odotan mielenkiinnolla millainen lopputuloksesta tulee! :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...