19. lokakuuta 2012

Aarre


Tässä on yksi aarteistani. Keltainen SOK:n Johanna-kahvipurkki, jonka äitini muutama vuosi sitten löysi kotimme piharakennuksen ylisiltä ja jonka hän antoi minulle syntymäpäivälahjaksi. Purkki on vanha ja kulunut, mutta silti minulle tärkeä. 


En ole varma kahvipurkkini iästä. Netissä seikkailun perusteella minulle kuitenkin selvisi, että kahvikukan ja -papujen kuvalla varustetut Johanna-purkit tulivat markkinoille vuonna 1952. Kahvia sisältävät peltipurkit alkoivat vähitellen poistua markkinoilta 1960-luvulla, sillä tilalle kehiteltiin parempia säilytysmenetelmiä. Purkki on siis luultavasti noin kaksi kertaa yhtä vanha kuin minä. Käsitykseni mukaan Johanna-purkkien hinnat liikkuvat ainakin muutamassa kymmenessä eurossa, mutta oman purkkini kohdalla tunnearvo on rahallista arvoa suurempi.

Purkki on minusta yhtä aikaa rouhea ja kaunis, sympaattinen ja nostalginen, ja se tuo mukavaa särmää keittiöön. En ole muualla törmännyt Johanna-kahvipurkkeihin, mutta Strömsössä samanlainen purkki on pari kertaa vilahtanut :D  


Johanna-purkki viihtyy sopusoinnussa muiden peltipurkkieni vierellä keittiön oven yläpuolella olevalla ikkunalla. Vasemmalla on kirpparilta löydetty hauska talopurkki jonka kansi esittää talon kattoa, ja sen vieressä seurakunnalta 20-vuotislahjaksi saatu Jeesus-laastareita sisältävä peltipurkki :D


Oletteko te törmänneet Johanna-purkkeihin tai muihin vanhoihin peltisiin kahvipurkkeihin?

4 kommenttia:

 1. Voi mikä ihana aarre sinulla onkaan!! Minä keräilen vanhoja kahvipurkkeja ja muitakin peltirasioita, niissä on jotain aivan vastustamattoman ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Itse en vielä omista muita vanhoja peltipurkkeja, mutta haku on kyllä päällä. Tsemppiä sinulle uusien aarteiden metsästämiseen :)

   Poista
 2. Omistan itsekkin johanna purkin sekä muitakin kahvipurkkeja löysin ne 70 vuotta vanhalta mökiltäni
  kaikki on hyvässä kunnossa mitä nyt ajan patinaa mut sehän kuuluu asiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhoista rakennuksista voi kyllä löytää vaikka millaisia aarteita!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...