22. huhtikuuta 2017

Color Affection eli Bensarahahuivi

Syksystä lähtien olen kulkenut useita kertoja töihin lähellä asuvan työkaverini kyydillä. Kun kysyin mitä olen velkaa bensoista, työkaverini pyysi minua bensarahojen maksamisen sijaan neulomaan hänelle huivin. Käskystä piti - tämä ratkaisu oli varmasti mieluisampi meille molemmille!

coloraffection2

Valitsin huivin malliksi Veera Välimäen suunnitteleman Color Affectionin, jonka ohje minulla oli tallessa mutta jota en ollut aiemmin vielä neulonut. Arvelin työkaverini pitävän raitahuivista, jossa on kuitenkin jokin juju. Langaksi valitsin tämänhetkisen suosikkini Filcolanan Arwetta Classicin, joka on ihanan pehmeä merinosekoitelanka ja jossa on huiman hyvä värikartta. Työkaveri valitsi väreiksi sinisen ja oranssin, ja yhdessä valitsimme kolmanneksi väriksi luonnonvalkoisen.

coloraffection4

Color Affectionin neulominen oli helppoa ja hauskaa, ja huivissa on Veeralle ominaiseen tapaan ovela rakenne: huivin kolmas, raidallinen osio neulotaan aiempien osioiden reunaan. Tämä huivimalli oli supersuosittu 2010-luvun alkupuolella, ja Ravelrysta löytyykin huimat 15 418 Color Affection -projektia.

Color Affection -huivi
Malli: Color Affection, suunnittelija Veera Välimäki
Ravelryssä: Color Affection
Lanka: Filcolana Arwetta Classic
Langan menekki: Oranssia ja sinistä vajaa yksi kerä kumpaakin, valkoista korkkasin toisen kerän.
Puikot: 4 mm koivupyöröpuikot
Fiilis: Kiva, ovelan muotoinen huivi. Ihanan pehmeä lopputulos!

coloraffection

Huivia pingottaessa käytin ensimmäistä kertaa pingotusrautoja. Niiden avulla huivin kaarevat reunat oli helppo pingottaa siistiksi, eikä nuppineuloista jäänyt nyppylöitä huivin reunaan. Ihan symmetristä lopputulosta en näin ensiyrittämällä saanut aikaan, mutta olen kuitenkin tosi tyytyväinen lopputulokseen.

Ostin pingotusraudat Oulun Lankamaailmasta, jonka ystävällinen myyjä vinkkasi pyyhkimään raudat kostealla liinalla ennen käyttöä. Tosi hyödyllinen vinkki, käyttämättömistä raudoista irtosi nimittäin jonkin verran tummaa irtotöhnää, joka olisi ilkeästi sotkenut huivin valkoisen reunan. Raudat pääsevät varmasti käyttöön myös seuraavia projekteja pingottaessa!

coloraffection3

Työkaveri ilahtui valmiista huivista, varsinkin sen väriyhdistelmästä - ei ihme, itse kun sai valita ;) Tämän huivin voisin neuloa itsellenikin jollain herkullisella värikombolla!

Oletko sinä koskaan neulonut Color Affection -huivia?

7 kommenttia:

 1. Olipa ihana ja varmasti mieluisa tapa kiittää kimppakyydistä :) Tosi raikas väriyhdistelmä ja huivi on muutenkin upea, kerää varmasti ihailevia katseita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jutta! Oli kyllä paljon kivempi juttu antaa ajatuksella tehty huivi kiitokseksi kimppakyydistä rahasumman sijaan :)

   Poista
 2. Tosi kaunis huivi ja kivat värit! (: Oikein onnistunut bensakorvaus, vaikka aluksi ihmettelin, että mikä ihmeen sahara-huivi... :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Haha, sahara-huivia en aiemmin itse hoksannutkaan :D

   Poista
 3. Aika kiva! Niin huivi itsessään kuin myös sen nimi, benSARAHAhuivi :D <3

  VastaaPoista
 4. Onpas nätti väriyhdistelmä! Ja kiva malli - oli kyllä jo itsellä suosikeissa, mutta kun niitä suosikkeja on aina niin monta, niin ei voi muistaa kaikkia. Tämä vois kuitenkin olla seuraava projekti itselle jos vaan löytyis kivat värit! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...