8. tammikuuta 2016

Vrumm vrumm!

Joululahjojen valmistamista varten kaivoin pitkästä aikaa ompelukoneen esiin. Innostuin Löytö-Palan loppuunmyynnistä löytämästäni autokankaasta ja päätin ommella siitä jotain perheen miesväelle. Kotona alkoi vähän epäilyttää, tykkäisivätkö isä ja veljet värikkäästä autokankaasta yhtä paljon kuin minä. Onneksi kankaan kaveriksi löytyi tukevaa harmaata puuvillakangasta, ja käytännöllisten kangaskassien resepti oli syntynyt.

autokassi
 
Ompelin yhteensä kolme kangaskassia, jotka ovat kaikki hieman erilaisia keskenään. Kassien vuori on ommeltu autokankaasta ja päällinen harmaasta puuvillasta. Päällipuolen alanurkasta löytyy kaksi vuorikankaasta applikoitua autoa. Jätin applikoinnit tarkoituksella aika rouheiksi. Isä sai sinisen autokassin, isoveljelle meni vihreä ja pikkuveljelle oranssi kangaskassi. Kokonsa puolesta kassit ovat hyviä esimerkiksi pikkuostosten kantamiseen.

autokassi4
autokassi3
autokassi2

Aloitin ompelun omalla koneellani ja viimeistelin kassit äitini ompelukoneella. Ero koneiden välillä oli aika huima, täytyykin harkita mummulta perityn koneen uusimista vähän uudempaan yksilöön. Oli ihanaa ommella kun ei tarvinnut koko ajan tapella kenkkuilevan koneen ja katkeilevien lankojen kanssa.

autokassi5

Kuvat nappasin vauhdilla kotikotona kun tajusin, ettei kukaan lahjansaajista olisi paikalla näkemässä. Kuvissa kangaskassit ovat aika ryppyisiä, mutta silitin ne ennen lahjanantoa. Jokaiseen kassiin sujautin myös jokaiselle lahjansaajalle sopivan lahjan. Isälle Mielensäpahoittaja-elokuva, isoveljelle uistin kesän kalajahteihin ja pikkuveljelle Spotify-lahjakortti sekä jokaiselle sopivasti suklaata. Solmin kangaskassien ympärille lahjanarua ja laitoin ne kuusen alle sellaisenaan, mielestäni näitä lahjoja ei tarvinnut piilottaa lahjapaperin alle.

6 kommenttia:

 1. Tosi kivat lahjat! Miesväelle on niin vaikea keksiä mitään, mutta sie onnistuit :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emma! Joo niin on, ainakin itsetehtyjen lahjojen kohdalla eikä aina viitsisi antaa villasukkia miehille lahjaksi. Ainakin yksi kasseista on jo todistettavasti päässyt käyttöön :D

   Poista
 2. Voi miten kivat kassit! Tuo autokangas on kyllä hyvä löytö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mun silmät oikein loisti kun löysin tuon autokankaan palalaarista ja inspis heräsi :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...