2. tammikuuta 2016

Hippo ystävälle

Täksi jouluksi tein lahjoja niin virkkaamalla, neulomalla kuin ompelemallakin. Ensimmäisenä esittelen virkatun lahjan, siitä tuli nimittäin aika suloinen.

ellihippo
 
Hippoja taas, tämä on jo neljäs virkkaamani otus. Välillä hippojen virkkaaminen on kyllästyttänyt, mutta tämä yksilö syntyi lähes huomaamatta telkkarinkatselun ohessa. Ehkä asiaan vaikutti osaltaan se, että lahja meni ystävälleni, joka oli jo aiemmin ihastellut tekemiäni hippoja ja ilmoittanut haluavansa sellaisen. Oli onneksi mieluinen lahja.

ellihippo2
 
Virkkasin hipon kokonaan jämälangoista, joita on jäänyt yli muun muassa tästä peitosta. Langat ovat seiskaveikkaa tai samanvahvuisia villasekoitelankoja. Virkkasin hipon 3,5 mm virkkuukoukulla, ja tiukasta käsialastani johtuen paloista tuli aika tiiviitä. Toisaalta se on vain hyvä asia, sillä näin täytteet pysyvät hipon sisältä ja lopputulos näyttää siistimmältä. Nuo korvat ovat edelleen melkoinen murheenkryyni. Miten ne oikein pitäisi kiinnittää ettei niistä tulisi tuollaisia kuppeja?

ellihippo3

Friendly Hippo
Malli: Happypotamus The Happy Hippo, ohjeen on laatinut Heidi Bears.
Ravelryssä: Friendly Hippo
Lanka: Aran- ja sport-vahvuisia jämälankoja.
Koukku: Knit Pron Soft Grip koukku 3,5 mm.
Fiilis: Tällä kertaa hippoa oli tosi kiva tehdä ja se syntyi nopsaan.

ellihippo5
 
Hipon kokonaislankamäärän punnitseminen on hankalaa, koska kuvassa olevan vaiheen jälkeen hipon kroppa tungetaan täyteen vanua. Siksipä punnitsin hipon tässä vaiheessa, jotta osaisin paremmin arvioida koko hipon langanmenekin (hipon lisäksi punnitsin myös jo valmiit päähän tulevat palat). Nyt vain kävi niin että paino on merkitty jollekin random paperilapulle, joka (toivottavasti) on vanhempieni luona. Lisään painon tähän jos joskus vielä onnistun löytämään kyseisen lapun. Olisi ehkä pitänyt tehdä uudenvuodenlupaus ryhtyä järjestelmällisemmäksi :D

ellihippo4
 
Lopuksi vielä peppukuva. Koska pakko.

14 kommenttia:

 1. mä oon tulkinnut noi korvat niin, että ensin virkataan se kuusikulmio jonka vikalla pylväskerroksella virkataan vaan jokaiseen edellisen kerroksen silmukkaan pylväs, jonka jälkeen se pala taitetaan kahtia, ja siitä virkataan reunat yhteen, jolloin tulee tavallaan puolikas kuusikulmio. Tää taitetaan vielä kahtia, ja ommellaan sit kiinni hipon päähän :D Näin mä oon saanu mielestäni aika söpöt korvat aikaan, just tänään viimeistelin uusimman hipon näin :D mutta persoonallista ilmettähän vaan tuo ne erilaiset korvat! söpö tämä on kuten tavallista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, mää oon taittanut korvapalat vain kerran. Siksi niihin onkin varmaan jäänyt ylimääräistä massaa ja niistä on tullu tuommoset kupit. Kiitos kovasti, opin taas jotain uutta! Ja persoonalliset nuo korvat ainakin on, tunnistaapahan mitkä on mun tekemiä hippoja :D

   Poista
  2. Oi, miten soma hippo. Ja tosiaan, ne korvapalat taitetaan kaksinkerroin, jolloin niistä tulee paksut ja pienemmät, niin eivät sitten lörpötä hipon päässä.

   Poista
 2. Mun on pakko tehdä jossain vaiheessa tällanen hippo, kun nää on aivan älyttömän suloisia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa! Ohjekin on tosi kattava joten tekeminen on helppoa :)

   Poista
  2. Samaa mietin tässä myös! Aivan ihana hippo ja hyvät värit oot valinnut! :) Tämmöinen täytyy iteki alkaa tekemään :D

   Poista
  3. Aww kiitos Jonna! :) Tähän työhön saa näppärästi upotettua erivärisiä jämälankoja, reunusväriin kannattaa kuitenkin varata vähän enemmän lankaa.

   Poista
 3. Nämä hipot on niiiin söpöjä! Osaisinkohan itse tehdä sellaisen... Epäilyttää saanko tehtyä samankokoisia paloja ja liitettyä ne siististi yhteen. Niin ja en tiedä millaiset korvien pitäisi olla mutta mun mielestä tämän yksilön korvat on kyllä söpöt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuuli! :) Kannattaa ainakin kokeilla, ohjeet ovat todella perusteelliset joten tekeminen on aika helppoa. Ja tämä malli antaa mielestäni anteeksi pienet heitot palojen koossa, itse olen ainakin onnistunut liittämisvaiheessa kursimaan keskenään erikokoisia palasia siististi yhteen.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...