2. tammikuuta 2015

Tuplapöllöt

Joululahjoiksi tuli tikuteltua melkoinen määrä pöllölapasia - yhteensä kahdeksan paria! Osan lapasista olen jo esitellyt, ja tässä tulee taas kaksi paria.

sinipollo

Turkoosit pöllöt annoin ystävälleni Lauralle, sillä väri tuo jostain syystä hänet heti mieleeni. Näitä pöllöjä tehdessä kävi vähän nolo moka - pöllöt ovat keskenään eri värisiä! Toinen pöllöistä on luonnonvalkoinen, toinen taas on kirkkaanvalkoinen luonnonvalkoisella päälaella. Sisävalaistuksessa väriero on lähes huomaamaton, mutta luonnonvalossa eron huomaa selvästi. Siksi hoksasin itsekin värieron vasta päättelyn ja lapasten pingottamisen jälkeen. 
Mutta no, eihän luonnossakaan ole olemassa kahta täysin samanlaista pöllöä, siksi lapaset kuitenkin päätyivät pakettiin (en myöskään olisi enää ehtinyt neulomaan uusia lapasia). Muuten lapasista kuitenkin tuli tosi kivat, valkoisen ja turkoosin väriyhdistelmä on todella raikas.

sinipollo3

Turkoosipöllöt
Malli: Horatio and Oren, suunnittelija Barbara Gregory
Ravelryssä: Grey Owls
Lanka: Viking Ville ja Novita 7 Veljestä
Langan menekki: Turkoosia hieman reilu 50 grammaa, valkoista alle 50 grammaa
Puikot: Knit Pro:n 3,0 mm koivupyöröpuikot
Fiilis: Raikkaan väriset, mutta oma värisokeus vähän nolottaa.

punapollo

Äitini toivoi itselleen punaisia pöllölapasia, ja sellaiset hän myös sai, hiekanruskein yksityiskohdin neulottuna. Väriyhdistelmä on kyllä ihanan jouluinen! Vaikka neuloin kaikki pöllölapaset samankokoisilla puikoilla ja samanvahvuisilla langoilla, tästä lapasparista tuli selvästi pienikokoisin. Parin pingottamiskerran jälkeen sain lapaset hieman venymään, mutta tiiviit ne ovat yhä.

punapollo2

Joulupöllöt
Malli: Horatio and Oren, suunnittelija Barbara Gregory
Ravelryssä: Christmas Owls
Lanka: Viking Ville
Langan menekki: Punaista hieman reilu 50 grammaa, hiekanväristä alle 50 grammaa
Puikot: Knit Pro:n 3,0 mm koivupyöröpuikot
Fiilis: Kivan jouluinen väriyhdistelmä!

8 kommenttia:

 1. eikä hurjan söpöjä lapasia!!! mieki tahon tommoset<3

  VastaaPoista
 2. Sähän oot jaksanut oikein urakoida näitä pöllö-lapasia! Nää on kyllä tajuttoman söpöjä, ja viimeisen päälle tehtyjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hetkeen en taida uusia pöllölapasia neuloa :D Kiitos kovasti!

   Poista
 3. Aah, niin ihanat taas! <3 Tällaiset ois kyllä kiva kokeilla tehdä. Siitä onkin jo niin pitkä aika, kun oon lapasia vääntänyt. Joskus vuosia sitten mun hitti oli raidalliset lapaset. Niitä sitten meni lahjaksi perheenjäsenille ja itsellekin piti tehä kaikkissa mahollisissa väriyhdistelmissä :) Nyt se vähän huvittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Kannattaa kokeilla, tää on helppo mutta tosi nätti malli! Ja yli jäävistä langoista voi tehtailla sitten vaikka niitä raitalapasia :D Lapaset on kyllä niin kivoja lahjoja, ainoa hankala puoli (ainakin minulle) on se, etten osaa kovin hyvin arvioida minkä kokoisia käsiä ihmisillä oikein on.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...