7. joulukuuta 2012

Muffinssi cernitistä

Edellinen cernit-postaus herätti siinä määrin mielenkiintoa, että ajattelin tehdä tutoriaalin yhteen cernit-herkkuun. Halusin oppia tekemään mini-muffinsseja, mutta Youtubesta löytämissäni ohjeissa tarvittiin kaikissa joko muotteja, pursottimia tai muita härpäkkeitä. Tässä ohjeessa et tarvitse erikoisvälineitä, terävä veitsi riittää hyvin.


Muffinssia varten tarvitset valkoista ja vaaleanruskeaa massaa sekä lisäksi pienen palan vaaleanpunaista.


Tee ruskeasta massasta kartio. Muotoile kartiota niin, että sen toinen pää on hieman leveämpi kuin toinen. Kapeammasta päästä tulee muffinssin pohja.


Rullaa valkoisesta massasta mahdollisimman pitkä, hieman tulitikkua paksumpi pötkö. Tee palasta mieluummin liian pitkä kuin lyhyt, sillä palan voi aina katkaista.


Litistä pötkön toinen pää. (Niinkuin kuvasta voi huomata, kädet voivat likaantua tässä hommassa. Muista pestä kädet tarpeeksi usein!)


Paina litistetty pää kiinni ruskeaan pohjapalaan ja lähde kierittämään valkoista palaa spiraalimaisesti pohjapalan päälle. Paina kevyesti samalla kun kierität, jotta esine pysyy koossa.


Muffinin pitäisi nyt näyttää tältä.


Tee veitsellä pohjapalaan kevyesti pystyuria.


Rullaa vaaleanpunaisesta palasta mahdollisimman ohut pötkö.


Leikkaa vaaleanpunaisesta rullasta pieniä palasia. Niistä tulee nonparelleja muffinssin päälle.


Valmis muffinssi näyttää tältä. Omastani tuli hieman pikkurillin päätä suurempi.
 

Jos haluat tehdä muffinssista riipuksen, kiinnitä siihen korupiikki ennen paistamista. Korupiikin voi lyhentää sopivan pituiseksi joko saman tien tai paistamisen jälkeen.

Lisää muovailuohjeita löytyy Youtubesta mm. hakusanalla "cernit tutorial". Handmade with love-blogista taas löytyy suomenkielinen ohje hauskaan sateenkaarikakkuun!

3 kommenttia:

  1. Voi apua, kun ihmiset tekee hienoja Cernit-juttuja! Kiitos tosta YouTube-vinkistä, on meinaan varmaan pakko itsekin pian opetella.

    VastaaPoista
  2. En kyllä olisi itekkään osannut mitään aluksi tehdä jos en olisi kattonut muilta vinkkiä. Siitä se lähtee! :)

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...