29. marraskuuta 2012

Virkatut lumihiutaleet (kuvitettu ohje!)

Minusta virkatuissa lumihiutaleissa saa olla ryhtiä ja rakennetta. Sopivaa hiutaleohjetta ei tuntunut löytyvän mistään, joten muokkasin oman ohjeen Lauran verstaan lumihiutale nro 7:n ohjeen pohjalta. Hiutaleet olen virkannut Novitan Kotiväestä koukulla numero 2,5.

Pyrin kirjoittamaan ohjeen mahdollisimman selkeäksi ilman lyhennyksiä ja muita hankalia sanoja. Otin kirjoitetun ohjeen rinnalle myös kuvia, jotka eivät valitettavasti ole kovin hyviä, mutta jospa niistä olisi apua. Ilmoita, jos haluat jostain välivaiheesta enemmän kuvia! Hyvänä taustatukena kokemattomille virkkaajille toimii esimerkiksi Viivin virkkausnetti. Toivottavasti saatte ohjeesta selvää :)

Huom! Ethän käytä blogini ohjeita kaupallisiin tarkoituksiin!


OHJE VIRKATTUIHIN LUMIHIUTALEISIIN

1. Virkkaa 9 ketjusilmukkaa. Yhdistä renkaaksi piilosilmukalla.


2. (hiutaleen 1. kerros) Virkkaa neljä ketjusilmukkaa (= 1 pylväs). Virkkaa neljä kaksoispylvästä.3. Virkkaa neljä ketjusilmukkaa ja tee viiden kaksoispylvään rypäs. Tee tällaisia ryppäitä renkaaseen vielä neljä kappaletta (=yhteensä kuusi pylväsrypästä).


4. Virkkaa kuudennen ryppään jälkeen neljä ketjusilmukkaa ja tee piilosilmukka ensimmäisen pylväsryppään alkuun.


5. (2. kerros) Virkkaa piilosilmukoita kunnes pääset ensimmäisen ketjusilmukkajonon alkuun. HUOM! Tee piilosilmukoista tavallista löysempiä, jotta saat niihin virkattua vielä uusia silmukoita.


6. Virkkaa neljä kiinteää silmukkaa. Virkkaa yksi ketjusilmukka ja tee piilosilmukka neljänteen kiinteään silmukkaan. 


7. Virkkaa yhdeksän ketjusilmukkaa ja kiinnitä jono piilosilmukalla neljänteen kiinteään silmukkaan. Virkkaa neljän ketjusilmukan jonoon vielä kolme kiinteää silmukkaa. Tee koko kierros samalla tavalla.


6. (3. kerros) Virkkaa piilosilmukoita viiden pylvään ryppään puoleen väliin asti. Nämä piilosilmukat voi virkata tavallisella käsialalla. Tee nirkko (= virkkaa viisi ketjusilmukkaa. Kiinnitä piilosilmukalla ketjusilmukkajonon juureen). Nirkon jälkeen virkkaa piilosilmukoita yhdeksän ketjusilmukan muodostaman ympyrän alkuun saakka. 


7. Virkkaa ketjusilmukkaympyrään kolmetoista kiinteää silmukkaa. Jos silmukoita tuntuu olevan liikaa/liian vähän, voit muuttaa niiden määrää parilla silmukalla. Pyri kuitenkin pitämään silmukkamäärä samana jokaisen ketjusilmukkaympyrän kohdalla.


8. Tee kierros loppuun piilosilmukoilla, nirkoilla ja kiinteillä silmukoilla. Katkaise ja päättele lanka. Valmista tuli!Valmiita hiutaleita voi esimerkiksi ommella kiinni kankaaseen. Liima- tai sokeritärkättyjä hiutaleita voi käyttää esimerkiksi pakettikoristeena tai joulukranssissa. Itse tärkkäsin omat hiutaleeni liima-vesi -seoksella ja kiinnitin niihin satiininauhan. Niin hiutaleita voi laittaa roikkumaan esimerkiksi joulukuusen oksille.Olisi hauska saada tietää, jos joku päätyy virkkaamaan hiutaleita ohjeeni mukaan. Viestiä ja kokemuksia saa siis laittaa kommenttilaatikkoon! Myös kuvia mahdollisista tuotoksista olisi kiva nähdä :)

2 kommenttia:

  1. Nää lumihiutaleet on tosi hienoja! Yritin tehä itekin, mutta valkosen langan ja virkkuutaitojen puutteessa harjottelin oranssilla. Sain oranssilla langalla ekan kerroksen onnistumaan tosi nätisti ja sen jälkeen loppu taito. Hetken tuijotettuani ohjetta tajusin, miten se menee. Nyt kun on valkosta lankaa, lumihiutaleet ei vaan enää onnistu :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiva että olet innostunut tekemään hiutaleita! :) olen tosiaan tehnyt ohjeen oman pääni mukaan, joten se ei välttämättä ole yhtä looginen ja helposti seurattava kuin esimerkiksi käsityölehtien ohjeet. Toivottavasti saat hiutaleet kuitenkin onnistumaan! Ja eihän oransseissa lumihiutaleissa ole mitään vikaa ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...