29. syyskuuta 2012

Kirjoneulesukat jämälangoista

Olen Novitan 7 veljeksen suurkuluttaja. Sen huomaa myös näistä sukista, jotka on neulottu pääasiassa seiskaveikan jämälangoista.


En ole ennen paljoa tehnyt kirjoneuletta, mutta ihan vekkulin näköiset sukat tuli! Höyryttämistä nämä tosin vielä kaipaavat. Sukkien teko oli hauskaa siihen asti kunnes tuli lankojen päättelyn aika. Voikin mennä hetki ennen kuin ryhdyn tekemään uusia kirjoneuletöitä :D
Sukat ovat koko 38, eli pari kokoa minulle liian pienet. Tämä pari siis päätyy joko myyntiin tai lahjaksi. 

Yritin tehdä mahdollisimman joustavia langanjuoksuja, mutta silti sukat ovat kovin venymättömät. Aiempia kirjoneulekokeiluja en ole saanut venymään lähes yhtään. Osaisiko joku neuleguru kertoa, miten saisin kirjoneuleen venymään enemmän, vai onko se edes mahdollista? 


Uudetkin sukat tuli jo aloitettua, ylläripylläri nekin valmistuvat 7 veljeksestä. Nämä sukat tulevat itselleni, mikä on tosi harvinaista. Neulon paljon enemmän muille kuin itselleni, ja nämä ovatkin ensimmäiset sukat, jotka teen omaan käyttöön. Kanssaeläjäkin sanoi "oho" kun kuuli kenelle sukat tulevat :D Langan petrolinsininen väri on kuitenkin niin ihana että siitä pitää tehdä jotain ihan itselle.

Sukan varsi on pitsineuletta, jollaista käytin paljon muun muassa viime vuoden joululahjaneuleissa. Pitsimallin alkuperää en muista, mutta sain palautettua sen mieleen pienen muistelun jälkeen. Neule on kaunista mutta silti helppotekoista, ja se onnistuu helposti vaikka aloittelijalta.


Eilen kävin myös kangaskaupassa, joissa vierailut voi minun kohdallani laskea yhden käden sormilla. Toivottavasti vierailut tulevat yleistymään! Mukaan lähti alekorista parin metrin pala violettia liljakuvioista kangasta sekä muutama vetoketju. Näille on jo käyttötarkoitus tiedossa, mutta projekti ei pääse edistymään, ennen kuin pääsen hakemaan lisää kangasta kotikotoa eli vanhempien luota. Tästä siis lisää myöhemmin!

5 kommenttia:

 1. Vinkkejä en osaa kirjoneuleeseen antaa, itekkin vasta opettelen, mutta hyvältä näyttää ja sehän on pääasia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on! Nämä sukat vaan pitää muistaa vetää jalkaan vähän varovaisemmin kuin tavalliset villasukat :)

   Poista
 2. Oijoi, rakastuin noihin ekoihin sukkiin! Oliko sulla ohje jostakin vai ihan omasta päästä?

  VastaaPoista
 3. Ihan perussukkien ohjeella neuloin nuo, ohje löytyy Novitan sivuilta ja 7 veljeksen lankavyötteestä. Siihen silmukkamäärään sitten keksin kuvioita omasta päästä :)

  VastaaPoista
 4. Nuo ensimmäiset sukat on ihanan värikkäät :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...