14. elokuuta 2015

Kirpeä raparperipiirakka

Kesätyöni päättyivät viime viikolla, ja läksiäisiksi leivoin työpaikalle raparperipiirakkaa, johon löysin ohjeen Lunni leipoo -blogista. Leivoin piirakkaa myös kuun vaihteessa kotikotona, molemmilla kerroilla piirakasta tuli oikein hyvää!

raparperi2
raparperi
raparperi3
 
Piirakan taikina sisältää muun muassa ruisjauhoja (itse käytin grahamjauhoja) ja kaurahiutaleita. Pohjan koostumus on melko löysää, ja minulla oli vähän hankaluuksia taputella taikina myös vuoan reunoille. Pohjaa esipaistetaan viisi minuuttia ilman täytettä, ja molemmilla kerroilla kuuma taikina valui reunoilta alas. Taikinaa ei siis mielestäni turhaan tarvitse taputella reunoille asti, vaan se kohoaa paistettaessa nätisti raparperien vierestä.

Piirakka oli superhyvää vielä hieman lämpimänä vaniljajäätelön kanssa herkuteltuna. Kannattaa kokeilla vaikka viikonlopun jälkiruoaksi! :)

2 kommenttia:

  1. nam! näyttää hyvälle pitää itsekkin kokeilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, toivottavasti sinäkin pidät piirakasta! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...