Suklaajuustokakku
Pohja
1 dl
manteleita (minä käytin 3/4 dl valmista mantelijauhetta)
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl sokeria
50 g voita
1 kananmuna
Täyte
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
vispikermaa
3 kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1/2 dl
tummaa kaakaojauhetta
2-3 rkl
viskiä, rommia tai kahvilikööriä (minä käytin Baileysia)
Koristeluun
50 g tummaa
suklaata
1. Jauha
mantelit. Lisää kulhoon vehnäjauhot, sokeri ja kylmä rasva. Lisää lopuksi muna
ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Vuoraa n.
24 senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat ja
leivinpaperi rasvalla. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita
pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
3. Sekoita
tuorejuustoon kerma, munat, sokeri, kaakao ja alkoholi. Sekoita tasaiseksi.
Kaada täyte pohjan päälle, ei haittaa vaikka täyte nousee taikinareunan ylitse.
Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia.
4. Sulata
suklaa vesihauteessa. Koristele kakku suklaaraidoilla.
Ennen kuin
irrotat vuoan reunat, irrota kakku varovasti vuoasta liu'uttamalla veistä kakun
ja vuoan reunan välissä. Tarjoa kakku kunnolla jäähtyneenä. Maku vain paranee
jääkaapissa, joten voit hyvin valmistaa kakun tarjoilua edeltävänä päivänä.
Hauskaa
juhannusta kaikille lukijoille! :)
Tiiätkö mitä? Miulla oli vuosia sitten tämä samainen ohje, mutta gluteenittomana versiona. Vehnäjauhojen sijasta massassa oli perunajauhoja. Sitten se vaan hävisi enkä ole löytänyt sen koommin, kunnes törmäsin tähän siun leipuroimaan. Jes! Nyt otan sellaiseen talteen, että ei häviä mihinkään. :D
VastaaPoistaOnpa kiva kuulla! Laita ohje nyt hyvään talteen :D
Poista:D Otettu jo. Muistin samalla, että kaakaojauheen tilalla oli 100g sulatettua tummaa suklaata. Muisti palaa pätkittäin.
PoistaSuklaan kanssa tulee varmasti vielä täyteläisempi maku!
PoistaOi miten herkullisen näköistä!
VastaaPoistaKiitos! Makukin on kyllä kohdallaan :)
Poista