21. lokakuuta 2015

Toistamalla paras (+ arvonnan voittajat)

Tänä syksynä olen ollut kovin ihastunut kanervaisiin ja viininpunaisiin sävyihin. Ei siis ole yllätys että loppukesästä neulomani Lionberry-huivi sai kaverikseen samansävyisen pipon.

hinagiku5
 
Tämähän on siis toinen kerta kun neulon tätä pipomallia. Ensimmäinen, näin jälkikäteen katsottuna vähän epäonnistunut versio löytyy täältä. Mutta tästä piposta tuli yksinkertaisesti ihana! Väri ja malli ovat juuri oikeat ja kerrankin löytyi lanka joka ei oikeasti kutita (kyseessä siis Hjertegarnin Extrafine Merino 120). Mun otsaa tuntuu valitettavasti pistelevän kaikista pehmoisimmatkin alpakka/merino/vauva/luksuslangat. Ainoastaan akryyli ei ole kutittanut, mutta se taas sähköistää hiuksia älyttömästi eikä ole materiaalina kauhean lämmin tai muutenkaan miellyttävä.Tämä merinolanka onkin siis melkoinen löytö, se nousi heti yhdeksi suosikeistani.

hinagiku7

Hinagiku-pipo
Malli: Hinagiku Hat, suunnittelija 87cafe.
Ravelryssä: Hinagiku Hat.
Langanmenekki: 92 grammaa eli vähän vajaa kaksi kerää.
 Puikot: Resoriin muistaakseni 4 mm ja kuvio-osaan 5 mm puikot.
Fiilis: Kerrankin pipo joka ei kutita! Tulevan talven lempipipo.

hinagiku3

Tällä kertaa neuloessani ymmärsin miten pipon pintakuvio toimii ja tajusin valita tarpeeksi isot puikot pintaneuleeseen. Yläpuolen kuvassa näkyy miten kuvio jatkuu kauniina linjoina eteenpäin. Ensimmäisessä pipossani kuviot hyppivät miten sattuivat. Kehitystä siis havaittavissa!

hinagiku4

Aluksi pipo tuntui jäävän liian lyhyeksi ja baskerimaiseksi, kun ajatuksena oli nimenomaan saada pitemmän mallinen lötköpipo. Märkänä venyttäminen ja pyöreän tupperwarerasian kannella pingottaminen kuitenkin tekivät ihmeitä, ja nyt pipo istuu myös takaa mieluisalla tavalla.

hinagiku6

Lötköys on myös siitä hyvä että tarvittaessa pipon alle mahtuu vaikka nutturatyylinen kampaus. Eikä pehmeä merinovilla ole heti tekemässä kampauksesta supersähköistä.

hinagiku2
hinagiku

Sain kuvausassistentiksi päiväunilta heränneen Siiri-kissan. Nähtävästi se ei ollut rakastavista pusuista kovin innoissaan. Vaan minä kyllä olen iloinen, uusi pipo päässä ja lempparikissa sylissä!

---------------------------------------------

Synttäriarvonnan voittajat ovat selvillä, pääpalkinto lähti Memmalle ja lohdutuspalkinto Intoilijalle. Onneksi olkoon! Voittajiin on otettu yhteyttä sähköpostitse. Mikäli voittajat eivät vastaa viikon kuluessa arvon palkinnot uudelleen. 

14 kommenttia:

  1. Aivan ihana pipo! Täydellisen näköinen malli + väri. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, itsekin olen tähän aivan ihastunut! Pari kertaa olen tätä jo käyttänytkin mutta nyt on ehkä vielä vähän liian lämpimät kelit tälle pipolle.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Se on tämmöinen: http://vila.com/vila/l-s-knit/share-knit-top/14022923,fi_FI,pd.html?dwvar_14022923_colorPattern=14022923_Pristine :)

      Poista
  3. Kaunis pipo! Houkuttelisi kyllä kokeilla tuota lankaa itsekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kannattaa todellakin, niin pehmoista lankaa!

      Poista
  4. Voi että miten kaunis ja mukavan näköinen pipo! Pipossa langan valinta on tosiaan tärkeää. Täytyy pistää mieleen tuo lanka, tarvitsisin nimittäin itsekin uuden pipon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nyt ahkeramman käytön jälkeen voin todeta että lanka on edelleen aivan ihanaa. Langasta on muuten paksumpikin versio saatavilla :)

      Poista
  5. Saitko muuten sähköpostini?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain kyllä, anteeksi että jäi vastaamatta! Kävin nyt vastaamassa :)

      Poista
  6. Ihana pipo! Kaunis malli ja väri. Viininpunaisen/kanervan sävyt ovat tänä syksynä löytäneet tiensä myös minun vaatekaappiin.

    VastaaPoista
  7. ihana pipo! varsikin väri on ainakin minun mieleeni :)
    korvikset olivat ihanat kiitos vielä niistä! säilyivät ehjänä perille.)

    VastaaPoista
  8. Ihana pipo ja niin siististi tehty! Väri käy kyllä sulle aivan passelisti.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...