28. heinäkuuta 2014

Piparkakkumatto

Ystäväni on haikaillut jo kauan harmaata kylppärinmattoa, jossa olisi pinkit pitsireunukset. Lupasin tehdä hänelle sellaisen, mutta koska emme ole vieläkään päässeet yhdessä kudeostoksille, päätin yllättää hänet ja virkata maton hänelle synttärilahjaksi.

pitsireunusmatto2

Toivottavasti kuteiden sävyt ovat sellaisia kuin ystäväni ajatteli! Harmaa kude oli todella paksua, joten valitsin siihen 12 millisen virkkuukoukun. Pinkki kude taas oli sen verran ohuempaa, että siihen riitti 8 mm koukku. Molemmat kuteet on hankittu Oulun Lankamaailmasta. 

pitsireunusmatto

 Piparkakkumatto
Malli: omasta päästä
Ravelryssä: Hannan synttärimatto
Lanka: trikookude
Langan menekki: yhteensä arviolta reilu kilo
Koukku: Knit Pro:n 12 mm Soft Grip-virkkuukoukku ja 8 mm muovikoukku
Fiilis: Tulipa tästä söpö! Minäki haluan tämmösen :D
Muuta: synttärilahjaksi ystävälle 

pitsireunusmatto3

Piparkakkureunat kupruilevat vielä, mutta uskoisin niiden tasoittuvan käytössä. Kuteita riittäisi vielä pieneen koriin, katsotaanko ehdinkö virkata sellaisenkin ennen juhlapäivää.

4 kommenttia:

 1. ihana matto! mistä saisin tuon ohjeen kun en ole ravelyssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäät! Olen tehnyt maton ihan omien ohjeideni mukaan. Ensin virkataan tasainen ympyrä päävärillä, sitten tehdään ympyrän reunoihin kerros kiinteitä silmukoita kontrastiväreillä. Tämän jälkeen tehdään kerros 3-5 ketjusilmukan lenkkejä. Lenkkeihin tehdään kaaret virkkaamalla niihin *1 puolipylväs, 1 pylväs, 1 kaksoispylväs, 1 pylväs, 1 puolipylväs*, ja tätä toistetaan siis koko kerroksen loppuun.
   Toivottavasti tästä oli apua :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...