25. toukokuuta 2014

Pihin naisen valmistujaiskortit

Tänä vuonna useampi kaveri, perhetuttu ja sukulainen valmistuu ammattiin tai ylioppilaaksi. Kaupassa todellisuus iski päin näköä: halvimmatkin valmistujaiskortit maksoivat lähemmäs vitosen kappale. Päätin, että teen itse persoonalliset ja toivottavasti kauniit kortit pienemmällä budjetilla.

yokortti

Ja tällaisia niistä sitten tuli! Korttipohjan alareunaan liimasin kolmion muotoisen kuviopaperin. Loput kortin etukannesta täyttää vanhasta kirjasta leikattu sivu, joka rullautuu alakulmasta jättäen kuviopaperin näkyviin. Siistit ja napakat rullaukset saa tehtyä ohuella metallisella sukkapuikolla. Onnea-teksti on leimattu samasta vanhasta kirjasta leikatulle paperille, jonka nostin hieman koholle 3D-tarroilla. Myös leimatun paperin päät on rullattu. Viimeistelin kortit paperikukkasilla ja kullanvärisillä strasseilla.

yokortti2

Mielestäni korteista tuli tosi kivat, ja ne valmistuivat sarjatyöllä melko nopsaan. Kortit syntyvät tarvittaessa hyvinkin pienellä budjetilla: kortin alareunaan voi hyödyntää kuviopapereiden jämiä, ja vanhoja kellastuneita kirjoja löytyy usein esimerkiksi kirjastojen poistohyllyistä. Kirjan sivuja käytettäessä kannattaa muuten tarkistaa, ettei tekstissä ole korttiin sopimattomia sanoja. 
Minä jouduin ostamaan uutena paperikukat ja muovistrassit, muut tarvikkeet löytyivät varastoistani. Kuudelle kortille tuli siis hintaa yhteensä vajaat kahdeksan euroa.

yokortti3

Korttien sisälle kirjoitin katkelman Aale Tynnin runosta:

On hyvin suuret portaat
ja jossain päässä portaikon
on Tiedon luja linna 
se vankkumaton on.

Ja kaiken ihmiselämää
saat kiivetä ja yrittää,
vaan aina jatkuu portaita
ja aina työtä jää.

yokortti4

10 kommenttia:

 1. Upeat kortit, paljon hienommat ku ne kaupan rutkut. Oisin ainaki ite paljon otetumpi tuollaisesta ku niistä valmiista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaupassa oli joitain kivojakin kortteja, mutta niissä hinta nousikin sitten jo lähemmäs kymmentä euroa. Hyvä hinta pahvinpalalle :D

   Poista
 2. Tosi kivan näköisiä kortteja! :)

  VastaaPoista
 3. Hienoja kortteja! Mieluummin minäkin tuollaisen vastaanottaisin kuin kaupan kortin.

  VastaaPoista
 4. niin paljon kivemmat ku kaupasta ostetut :D mulla ainakin kävi niin, sekä ylppäreissä että rippijuhlissa, että sain muutamia samanlaisia, noita ei ainaka tuu toista! :) (paitsi nyt kun mä menen ja matkin niin sit voi tietysti. tosin mun askartelutarvikkeet on tällä hetkellä eri osotteessa ku mä että saas nähä :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja idean kyllä saa napata ihan vapaasti :)

   Poista
 5. On kyllä hienoja kortteja! Ja hauska idea tuo sukkapuikolla rullaaminen, saatanpa varastaa ajatuksen omaan käyttöön joskus... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Se oli kyllä näppärä tekniikka, sai napakoita kierteitä aikaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...