18. elokuuta 2013

Lempineuletakki

Se on valmis! Nimittäin projekti, joka söi suurimman osan ajasta, jonka kesällä käytin käsitöihin. Kyseinen työ on raidallinen neuletakki, joka on toistaiseksi suuritöisin käsityöni.


Ja kylläpä siitä tuli ihana! Ei mikään virheetön tietenkään, kyseessä kun on ensimmäinen neuletakkini koskaan. Olen lopputulokseen kuitenkin hyvin tyytyväinen. Langat hankin Ylivieskan Kärkkäiseltä. Sininen lanka on hankittu jo aiemmin toista projektia varten, josta ei tullutkaan mitään, joten langat saivat tästä työstä uuden käyttökohteen. Värejä tuli ostohetkellä pyöriteltyä pitkään ja hartaasti, mutta lopputuloksesta tuli mielestäni ihan omannäköinen.


Vielä on hieman liian lämmintä tälle takille, syysmyrskyjä odotellessa (ihan oikeastikin odottelen niitä, syksy on ehdoton lempivuodenaikani).

  
Lempineuletakki
Malli: Inspiraatio ja mitat Dropsin Bergen-ohjeesta
Lanka: Drops Alpaca
Langan menekki: n. 370 grammaa eli vajaa kahdeksan kerää
Puikot: Knit Pro koivupyöröt 2,5 mm ja 3 mm
Fiilis: ♥ !!


Resoreihin käytin 2,5 millisiä puikkoja, sileisiin osiin kolmemillisiä. Neuloin takin yhtenä kappaleena alhaalta ylöspäin, jolloin ainoat ommeltavat saumat jäivät kainaloihin. Takin hihoista tuli aika naftit, mutta jospa ne venyisivät vähän käytössä. Mieluummin tiukat hihat kuin lerppuversiot! Aikaa neuletakkiin kului useampi kuukausi, tosin yhtä aikaa takin kanssa tein pienempiä välipalaprojekteja.


Ja vielä näin loppuun pitää todeta, että Dropsin Alpacassa on kyllä suloisin vyyhti jonka olen nähnyt :D

22 kommenttia:

  1. On kyllä tosi upea! Siistiä jälkeä, ihanat värit ja istuu sulle kuin nakutettu! :) Raidat on ihan parhaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) alpakassa meinasi vähän epätasaisuudet näkyä, mutta muutaman kohdan kun neuloi uusiksi niin tuli tarpeeksi siistiä jälkeä.

      Poista
  2. Ompa kaunis! :) Ja sopii siulle nuo värit tosi hyvin! Ite en kyllä vielä ihan hetkeen näin isotöistä varmaan jaksaisi tehdä, kun en meinaa jaksaa keskittyä lasten kokoisiin neuleisiinkaan :D Olisihan tuommonen aika ihana ja ylpeenä sais pitää päällään omaa tekemäänsä neuletta :) Ehkäpä pitää alottaa jostain tosi simppelistä mallista, missä ei ole niitä palojen yhdistelyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) nuo värit onkin mun tämän hetken suosikit. Melkoista tikuttamistahan tuon tekeminen oli, mutta kun "muutaman" jakson kattoi Breaking Bad-sarjaa niin valmista tuli kuin itsestään :D Saumattomuus kyllä nopeutti neuleen viimeistelyä huomattavasti, suosittelen!

      Poista
  3. Ihana! Värit sopii kyllä tosi nätisti yhteen :) ja sööttitoi vyöte tosiaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) kiva kuulla, käytin värien sommitteluun kyllä hyvän tovin :D

      Poista
  4. Iiiiihana! Noin hienoa ei kyllä saisi kaupastakaan, väritkin sopii niin kauniisti toisiinsa. Seuraavaa villatakkia odotellessa. (;

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) seuraava neuletakki on itse asiassa jo tekeillä, tällä kertaa kuitenkin poikaystävälle!

      Poista
  5. Mahtava! :) itsellänikin on tavoitteena joskus saada jotain tämäntyyppistä aikaiseksi, mutta vielä ei ole kärsivällisyys sitä luokkaa..;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) itsekin yllätyin että oikeasti sain tämän valmiiksi asti, mutta pienissä erissä kun neuloo ja tekee pienempiä väliprojekteja niin kyllä jaksaa tikuttaa!

      Poista
  6. Vau mikä villatakki! Väriyhdistelmä on myös tosi upea!
    Itsehän olen "tehnyt" itselleni villatakkia jo kaksi vuotta, eikä vieläkään ole toiveita siitä että se valmistuu... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) mitä sitä turhia kiirehtimään, hiljaa hyvä tulee!

      Poista
  7. Tosi kivan näköinen! Tekisi itsekkin mieli tehdä ihan itselle joku neule!

    VastaaPoista
  8. Vautsi! Hieno villatakki ja mielenkiintoiset värit. En ole koskaan edes harkinnut tekeväni neuletakkia itselle.. jäisi ihan varmasti kesken ellei lankana olisi joku vitosen puikoilla kudottava lanka.. hmmmm.. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän, eipähän luulis heti tulevan samanväristä vastaan. Ja kyllä paksustakin langasta syntyisi varmasti ihana neule!

      Poista
  9. Ah mitkä värit! <3_<3 Aivan ihana villatakki, olet kyllä taitava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mulla on nyt jokin oranssi kausi menossa, kaikki hankinnat niin sisustuksessa kuin vaatteissakin sisältävät oranssia :D

      Poista
  10. Paljon kiitoksia! Sukkia ja vastaavia asusteita on tullut kyllä tehtyä paljonkin, jospa siinä on taito harjaantunut :) Kiva kun löysit blogiini!

    VastaaPoista
  11. Alpakkaiset takit on mahtavia, samaan aikaan niin keveitä ja lämpimiä. Kivat värivalinnat! Kastelithan takin kunnolla kun se valmistui? Alpakka venähtää pesussa ihan kunnolla, joten siten ehkä saisit hihoihin kaipaamaasi väljyyttä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itse asiassa en ole vielä kostuttanut takkia, se ei ole vielä päässyt käyttöönkään näin lämpimillä ilmoilla. Kiitos vinkistä :)

      Poista
  12. Hei ihana! Ei taitas mulla sinni riittää noin ohuesta langasta neuletakin tikutteluun, joten siitäkin vielä hatunnosto! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...