24. marraskuuta 2015

Uutta opetellessa

Olen saanut aikaiseksi opetella jotain uutta. Nimittäin broken seed stitch -pintaneuleen! Tätä tekniikkaa minun on ollut tarkoitus kokeilla jo pitkään, mutta nyt vasta sain aikaiseksi aloittaa. stä kokeilusta syntyy itselleni ohuet villasukat. Broken seed -tekniikalla saa mielestäni aikaan hurjan nättiä pintaa ja sillä saa "rikottua" ei-niin-nättien pätkävärjättyjen lankojen muodostamat kuviot. Lisäksi kuvio syntyy todella helposti.

kevatsukat_2
kevatsukat_3

Pintaneule syntyy siis näin:

1. 1. langalla koko kerros oikein (valkoinen) 
2. 2. langalla 1o 1n (kirjava) 
3. 1. langalla koko kerros oikein (valkoinen) 
4. 2. langalla 1n 1o (kirjava)

Ihan älyttömän helppoa siis! Kuvio näyttää paljon monimutkaisemmalta kuin mitä se onkaan. Pinta on myös melko joustavaa, joten se sopii hyvin sukissa käytettäväksi. Kunhan pääsen neulomaan jalkaosaa, teen pohjan neuloen sileää oikeaa ja jatkan broken seed -kuviota jalkapöydän päällä.

kevatsukat

Lankoina minulla on käytössä Dropsin Fabel Print ja Hjerte Sock 4. Aika keväinen väripari, mutta toisaalta näiden sukkien valmistuminen taitaa muutenki jäädä kevääseen joululahjaneuleiden kiilattua ohi. Tätä tekniikkaa tullaankin näkemään ainakin yhdessä lahjaneuleessa... ;) 

Ps. Tasan kuukausi jouluaattoon!

7 kommenttia:

 1. Tämän pintaneuleen kokeileminen on ollut pitkään minunkin listallani. Siihen tosiaan voisi käyttää jonkun vähemmän mieleisen pätkävärjätyn langan.

  Pakko kysyä, että oletko kuvausta varten siirtänyt silmukat kahdelle sukkapuikoille, vai neulotko noin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neulon sukat normaalisti pyöröpuikolla, mutta näiden sukkien puikko on toisessa työssä kiinni, siksi silmukat ovat nyt kahdella puikolla :) Kaunista pintaa voisi syntyä myös liukuvärjätystä langasta!

   Poista
 2. Siis ihan pakko kokeilla omiin säärystimiin, jotka ovat suunnitelmissa, tätä neuletta. Todella kaunista pintaa. Ja niin helppoa! :) Kiitos ohjeesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, kiva jos tästä oli hyötyä! Pinta on tosiaan melko joustavaa joten se sopii säärystimiin oikein hyvin :)

   Poista
  2. Sainpas säärystimet valmiiksi. Linkkasin sinun blogisi omaan juttuuni, kun täältä sain idean tähän hommaan. :)
   http://pikkuakantilkkuvakka.blogspot.fi/2016/02/saarystimet-onko-ne-eripariset.html

   Poista
  3. Hei mahtavaa, hienoa että inspiroiduit! Täytyypäs heti käydä kurkkaamassa :)

   Poista
 3. Kiitos vierailusta blogissani. Broken seed on itselläkin tekolistalla. Saa nähdä teenkö sukat, säärystimet vai lapaset.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...