13. marraskuuta 2015

Jou-jou-jouluttaa

Uudessa asunnossa näyttää jo vähän jouluiselta, vaikka marraskuu ei ole vielä edes puolessa. Annoin itselleni kuitenkin luvan jouluilla jos kerta jouluttaa, monena aattona tunnelma on nimittäin ollut hukassa. Ja nyt jouluttaa jo melkoisesti, pitää ihan toppuutella etten läväyttäisi kaikkia koristeita kerralla esille. Ekan satsin joulutorttujakin otin jo uunista, mutta kaverin sanoja lainaten: "torttukausi alkaa jo nyt, koska eihän niitä jouluna enää tee mieli, kun on paljon muitakin jouluherkkuja syötävänä."

lumiukot
 
Ylivieskasta on löytynyt jo uusi lempikirppari ja sieltä löytyi suloiset lumiukkokoristeet. Nämä eivät siis ole minun askartelemiani, vaan joku taitava oli näitä loihtinut myyntiin kokonaisen pöydällisen. Kävelin ensin pöydän ohi, mutta luikin pian takaisin ja poimin koriini kaksi kauneinta lumiukkoa. Kattokaa nyt noita nappisilmiä, eihän noita voinut sinne jättää! Hahmot on askarreltu valkoisista sukista ja sisällä on jonkinsortin puuroryynejä. Hinta oli niin huokea että maksoin omistani paljon mieluummin kuin lähtisin itse askartelemaan vastaavia. Ja hei, eiväthän nämä lumiukot niin jouluisia ole. Ehkä ne pikemminkin ovat talvikoristeita!

kranssi
 
Olohuoneen ikkunaan neuloin kranssin paperinarusta.Tähän kului lankaa yksi sadan gramman vyyhti ja jämät aiemmin neulotusta kranssista. Kranssin sisällä on led-valosarja ja 30 sentin valkoinen metallirengas. Kranssi jäi omaan makuuni ehkä vähän ruipeloksi, olisi ehkä ennemmin kannattanut laittaa sisälle 25 senttinen rengas. Kranssi on silti kaunis ja on tuonut tunnelmaa olohuoneeseen jo viikon ajan.

Paperinarukranssi
Malli: Omasta päästä
Ravelryssä: Paperinarukranssi II
Langan menekki: Reilut sata grammaa.
Puikot: 10 mm muoviset pyöröpuikot (miksi ihmeessä en käyttänyt koivuisia?).
Fiilis: Tykkään! Tuo sopivasti jo joulutunnelmaa kotiin.
Muuta: Kranssin halkaisija on noin 30 senttiä, kranssin sisällä led-valosarja.

zauberball2

Muutama postaus aiemmin totesin, etten tekisi täksi jouluksi yhtään lahjaa itse. No hupsis, toisin pääsi käymään, mutta eipä työttömänä ole muuta kuin aikaa joten miksipä en käyttäisi sitä tällä lailla hyödyksi. Virkkuukoukku, puikot ja ompelukone ovat olleet kovassa käytössä ja jotain valmistakin on jo syntynyt. Niistä tuotoksista lisää myöhemmin :)

Tunnelmallista viikonloppua sinulle!

5 kommenttia:

  1. Ihana kranssi, kerrassaan kaunis!

    VastaaPoista
  2. Millä taialla tuo sun kranssi keikkuu ikkunalla? oma roikkuu naulasta seinällä ja sen takia vähän hassun muotoseksi venyny... :( ps. torttukausi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiinnitin tuohon siiman niin että se kannattelee myös kranssin sisällä olevaa metallirengasta. Niin ei pääse venymään :) Voiskohan sitä sun kranssia muotoilla uudelleen venyttelemällä sitä eri suuntiin?

      Poista
    2. Aivan, siima! Enpä ois tullu ite ajatelleeks. Pitääpä koittaa pelastaa tuo vielä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...