22. huhtikuuta 2015

Loppusuoralla

Heippa pitkästä aikaa! Edellisestä postauksesta on vierähtänyt jo kuukausi, sillä olen yrittänyt saattaa opiskelujani loppuun. Opinnäytetyöni alkaa nyt olla viittä vaille valmis eikä muutenkaan ole paljon enää tehtävää jäljellä. Jee!

Blogitauosta huolimatta olen kuitenkin tehtaillut joka päivä jämälankapeittoa eteenpäin. Peitto onkin edistynyt melko vauhdilla, sillä sen virkkaaminen on ollut hyvää vastapainoa kouluhommille. Nyt peittokin on jo loppusuoralla.

peittopino3

Viikonloppuna sain viimeisetkin peittopalat pääteltyä ja pingotettua. Viimeisten 50 palan kohdilla värivalikoima alkoi jo olla melko vähissä, mutta valmista kuitenkin tuli. Sunnuntaina kippasin kaikki palaset lattialle ja lajittelin ne pinoihin peiton ulommaisten värirenkaiden mukaan. Tavoitteena palasia virkatessa minulla oli, ettei yksikään pala olisi samanlainen. Valmiiseen peittoon taas en halunnut vierekkäin sellaisia palasia, joiden ulommaiset kerrokset olisivat samanvärisiä. Vähän aikaa sai kyllä pyöritellä että järjestys loksahti kohdilleen.

peittopino2peittopino

Nyt ompelen palasia yhteen. Eli ihan neulan kanssa ahkeroin, vaikka virkkaamallakin palaset olisi voinut yhdistää. Jotenkin minusta kuitenkin tuntui, että ompelemalla saan siistimmän lopputuloksen. Ajatus kymmenien ja taas kymmenien palasten ompelusta käsin vähän hirvitti etukäteen, mutta yhdistely sujuukin tosi nopsaan! Ainakin kun vertaa siihen, miten kauan palasten virkkaamiseen ja pingottamiseen meni.

Kohta peitto alkaakin olla lopullisesti kasassa ja valmiina esiteltäväksi! Pohdin vielä, virkkaisinko peittoon jotkin kivat reunukset. Hankaluuksia aiheuttaa peiton kulmikas reuna. Lainasin kirjastosta virkattuja reunuksia esittelevän kirjan, saa nähdä löytyisikö sieltä inspiraatio.

Keväistä keskiviikkoa sinulle!

5 kommenttia:

 1. Huh, tsemppiä opintojen viimeiseen rutistukseen! :) ja myös peiton viimeistelyyn, kyllä on ollut iso työ tehdä kaikki palat. Lopputulos on varmasti upea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, täällä odotellaan innolla sekä omaa että peiton valmistumista!

   Poista
 2. Oi että siitä tulee nätti! Niin raikas tuo valkoinen pohjaväri. Kyllä se lopputulos sitten palkitsee kovan työn :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Alunperin mietin pohjaväriksi mustaa, onneksi kuitenkin päädyin valkoiseen!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...