1. heinäkuuta 2017

Pavement


Tavoitteenani on ollut neuloa itselleni enemmän vaatteita - lähinnä ajattomia neuletakkeja ja -paitoja, joihin kääriytyä pakkasen purressa sekä mulla-ei-ole-mitään-päällepantavaa -päivinä. Nyt olen taas askeleen lähempänä tavoitettani saatuani valmiiksi kauniin vedensinisen Pavement-villapaidan.
 
pavement6

Valitsin Pavementin neulottavaksi sen yksinkertaisen muodon takia. Paita ei koreile turhilla krumeluureilla, mutta silti siitä löytyy kauniisti suunniteltuja yksityiskohtia. Suosikkini niistä on kaarevaksi muotoiltu helma, joka asettuu imartelevasti lantion päälle. Hihat jätin ohjetta lyhyemmäksi, sillä 3/4-hihat ovat mieleeni.

Suurin osa paidasta oli kohtalaisen aivotonta sileää neuletta - eli juuri sellaista, mitä tykkään tikuttaa eteenpäin. Paita myös syntyi minun tahdillani melko nopeasti, eli noin parissa kuukaudessa.

pavement8
 
Langaksi valikoitui tämänhetkinen suosikkilankani Filcolana Arwetta Classic. Koostumuksesta 80 % on superwash-merinovillaa ja lopu 20 % nylonia. Kyseessä on siis sukkalanka, mutta olen niin ihastunut langan tuntuun, että se on näytellyt pääroolia melko monessa viime aikoina neulomassani projektissa. Ihoni on herkkä kutisemaan, mutta tämä lanka tuntuu ihoa vasten niiiin pehmoiselta! Lisäksi langan aavistuksen meleerattu vedensininen väri on mielestäni hurjan kaunis.

pavement5

Pavement
 
Malli: Pavement, suunnittelija Veera Välimäki
Ravelryssä: Pavement
Lanka: Filcolana Arwetta Classic
Langan menekki: 210 grammaa
Puikot: 4 mm koivupyöröpuikot
Fiilis: Ihanan pehmeä paita, joka syntyi kivuttomasti ja joka on ilo vetää ylle.
 
pavement7
 
Kainaloiden kohdalta Pavement-paitani on ehkä aavistuksen nafti. Tämä vaikuttaisi olevan paidan kohdalla tyypillinen ominaisuus, ainakin Ravelryn projektikuvien perusteella. Luulen kuitenkin, että neuleeni muoto tulee vielä rentoutumaan käytön myötä. Oma Pavementini on muutenkin hieman istuvampi kuin ohjeen mukainen malli, mutta se oli myös tavoitteenani.

Neuleen pääntie on malliltaan enemmän venemäinen kuin pyöreä, mikä ei ehkä ole omalle rintamukselleni se kaikista imartelevin malli. Sen sijaan olkapäitä tämä kaula-aukko korostaa kivasti!

pavement3

Olen oikein tyytyväinen Pavement-paitaani - joskin luulen, että jos samaan ohjeeseen vielä tartun, muokkaan kaula-aukkoa hieman pienemmäksi ja muodoltaan pyöreämmäksi. Uskon, että paitani tulee vielä saamaan lukuisia käyttökertoja. Varsinkin loppukesän viileinä iltoina ja syksyn ensimmäisinä päivinä Pavement tulee varmasti olemaan vaatekaappini luottovaate.

10 kommenttia:

  1. Ihan merensininen pusero sinulle valmistunut viileään kesään! :-)
    Olipa kiva löytää blogiisi ja lukea onnistuneesta neuleesta, sama malli on ollut minunkin luottovaate jo vuoden! Pavementissa tosiaan on kainalot aika tiukat, joten olen kyllä joutunut pesemään neuletta kohtuullisen useaan. Näin ollen lankavalintasi on oiva. Pitäisiköhän minunkin laittaa toinen puikoille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista Mirella! :) Hyvä tietää etten ole ainoa tuon "kainalo-ongelman" kanssa. Kesken neulontaprosessin suunnittelin jo kovaa vauhtia uutta Pavementia, mutta nyt täytyy tuumailla hetki ja neuloa jotain muuta välissä.

      Poista
  2. Kaunis pusero ja ihanan värinen :) Mä ostin just neulefestareilta kässäkerho PomPomin Donegal-tweed -lankaa ajatuksissa neuloa myös tuo Pavement :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...