27. tammikuuta 2015

Itsetehty supermysli

Tykkään kovasti myslistä, mutta vain harva mysli sopii minulle. Suurin osa markkinoilla olevista mysleistä sisältää pähkinää tai mantelia, joille olen allerginen. Lopuissa sitten onkin niin paljon (lisättyä) sokeria etten niitä viitsi suuhuni laittaa. Kun suosikkimyslini valmistus ilmeisesti lopetettiin, päätin kokeilla itse myslin tekoa. Se olikin paljon helpompaa kuin luulin!

mysli2
  
                                  Supermysli

                                  5 dl kaurahiutaleita
                                  5 dl neljän viljan hiutaleita
                                  0,5 dl rypsiöljyä (myös oliiviöljy käy)
                                  3 rkl hunajaa (myös vaahterasiirappi käy)
                                 
                                  Lisäksi oman maun mukaan esimerkiksi kuivattuja 
                                  hedelmiä, marjoja, pähkinöitä, siemeniä yms.

mysli

Lämmitä hunaja ja öljy kattilassa liedellä kunnes ne sekoittuvat, älä kuitenkaan päästä seosta kiehumaan. Sekoita hiutaleet keskenään, lisää mukaan myös siemenet ja pähkinät mikäli käytät niitä. Kaada hunaja-öljyseos hiutaleiden sekaan. Sekoita tasaiseksi.

Lämmitä hiutaleseosta pellillä 175 asteessa noin 15 minuuttia.

Sekoita paistamisen aikana marjat, hedelmät ja muut aineet joita haluat mysliin lisätä. Isokokoiset sattumat kannattaa rouhia veitsellä pienemmäksi.

Anna hiutaleiden jäähtyä, sekoita sattumat mukaan. Säilytä ilmatiiviissä astiassa.

mysli3
 
Itse tein mysliä saman tien tupla-annoksen eikä todellakaan ollut iso vaiva, tästä riittää syötävää monelle aamupalalle! Omaan mysliini lisäsin kuivattuja banaanilastuja, kuivattuja papaijoita ja muita hedelmiä, rusinoita, auringonkukansiemeniä ja kaakaonibsejä. Tämä myslisatsi maksoi minulle vajaat 10 euroa (hunaja, öljy ja siemenet löytyivät jo valmiiksi kaapista), ja seuraava satsi tulee halvemmaksi, sillä leseitä jäi vielä hyvin jäljelle. Kuvassa näkyvän ison purkillisen lisäksi valmista mysliä tuli muutama desi lisää (purkista on jo syöty mysliä muutama annos).

Tänään aamulla maistoin ensimmäisen kerran itse tehtyä mysliä ja se oli todella hyvää! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...