5. lokakuuta 2013

Nuhanenän helmipipo

Ätsiuh! Toivottavasti te kaikki lukijat olette pysyneet terveinä, täällä päässä nimittäin kiusana on melkoisen sinnikäs syysflunssa.

Nuhanenän päätä lämmittämään neuloin helmikoristeisen pipon. Oulun Lankamaailmassa järjestettiin alkusyksystä helmiaiheinen neuleilta. Siellä opettelin, miten helmiä lisätään neuleeseen, ja samalla laitoin tämän pipon alulle.


Lanka on lempineuletakista yli jäänyttä Dropsin Alpacaa. Valinta ei ollut ihan paras mahdollinen, sillä langan kierre on ei ole kovin tiukka, mikä vaikeutti helmien pujottamista silmukkaan varsinkin alussa. Helmet taas ovat mielestäni langan paksuuteen nähden hieman liian suuria, mutta ensimmäiseksi helmineuleeksi tämä kuitenkin onnistui varsin hyvin.


Helmet tuovat neuleeseen mukavan lisämausteen, tätä tekniikkaa tulen taatusti käyttämään toistekin! Jos joku miettii, miten helmet lisätään neuleeseen, vinkkiä voi katsoa tästä Ullaneuleen artikkelista. Itse pujotin helmet silmukoihin virkkuukoukun avulla.


  
 
Helmineulepipo
Malli: Katariinan ohje
Lanka: Drops Alpaca
Langan menekki: vajaa yksi kerä
Koukku: Knit Pro:n 3mm 100 cm pyörö, neuloin looppaamalla, 
helmiä pujotin 0,6 mm virkkuukoukulla
Fiilis: Kaunis pipo!


Loppuun vielä kuva mun lempikarvapallosta, joka majailee täällä vanhempieni luona. Ihana otus :)

8 kommenttia:

 1. beautiful beret! thank you for the useful link about beads knitting !

  VastaaPoista
 2. Sievä pipo! En ole tainnut nähdä aikaisemmin helmineulottuja pipoja! :) toivottavasti syysflunssa alkaa olla selätetty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itse olen törmännyt pariin nättiin helmipipomalliin Ravelryssä. Nyt tekis mieli laittaa helmiä jokaiseen työhön mukaan :D

   Poista
 3. Onpa kaunis pipo! Ja kerrassaan ihana karvapallo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pipo onkin päässyt jo monena päivänä päähän :) ja voi kun tuota kissaa on taas ikävä!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...